Компании

все компании

До Лівії прямує 25 тис. тонн зерна з України

23 грудня 2022 року, 11:03
Порти "Великої Одеси" в четвер у рамках "Зернової ініціативи" відправили 221 тис. тонн агропродукції, повідомило Міністерство інфраструктури України.

"Сьогодні з портів "Великої Одеси" вийшов караван із п'яти суден, які доставлять 221 тис. тонн агропродукції до країн Африки, Азії та Європи, зокрема балкер Sea Bridle з 25 тис. тонн агропродукції для Лівії", - зазначило міністерство.

За його даними, від початку роботи зернового коридору порти відправили 12 суден із 305 тис. тонн українського зерна в цю африканську країну.

У відомстві зазначили, що в портах, задіяних у "зерновій ініціативі", під обробкою перебувають 29 суден. На них завантажують понад 1 млн тонн української агропродукції.

"Зерновим коридором" також рухаються два судна під завантаження 89 тис. тонн агропродукції.

Водночас у Босфорі своєї черги на інспекцію СКЦ очікують 92 судна. За минулу добу сім суден отримали погодження для подальшого руху після інспекції.

Згідно з інформацією Міністерства інфраструктури, для безперервного руху зерновим коридором має проходити мінімум 12 інспекцій на добу.

Загалом із 1 серпня з портів Великої Одеси вийшли 574 судна, які експортували 14,6 млн тонн українського продовольства до країн Азії, Європи та Африки.




Просмотров: 197
Другие новости