Компании

все компании

Люди з порушенням серцевого ритму більш сприйнятливі до впливів низьких температур

22 грудня 2022 року, 13:32
Давно відомо, що холод і морози негативно позначаються на стані здоров'я людини. Вони викликають слабкість організму і виснажують його. Особливо небезпечні екстремальні умови погоди для людей, які страждають на захворювання серцево-судинної системи. Адже в холодну погоду звужуються судини, а це призводить до того, що до тканин надходить менше кисню і збільшуються ризики серцевого нападу в людей, які страждають на миготливу аритмію.

Нове дослідження британських учених засвідчило, що екстремально низькі та високі температури повітря підвищують ризики передчасної смерті у людей із хронічними серцево-судинними захворюваннями.

Проаналізувавши дані понад 32 млн випадків смерті від серцево-судинних захворювань по всьому світу, дослідники виявили, що на кожну 1000 смертей 9 припадає в особливо холодні дні. За екстремально високих температур повітря вище 40 градусів передчасна смерть настає у двох випадках.

Це може бути пояснено тим, що пацієнти з порушенням серцевого ритму більш сприйнятливі до впливів температур.

Це відкриття демонструє важливість боротьби світової спільноти з наслідками змінами клімату. Необхідні заходи з розробки стратегії щодо пом'якшення впливу екстремальних температур в умовах мінливих кліматичних умов, а також впровадження нових стандартів і процедур серед професійного співтовариства для діагностики, попередження та профілактики хвороб, на які впливають різкі перепади температур.




Просмотров: 312
Другие новости