Компании

все компании

Казахстан планує відновити заборону на вивезення автотранспортом бензину, дизпалива та окремих видів нафтопродуктів

22 грудня 2022 року, 16:52
Казахстан планує знову запровадити заборону на вивезення автомобільним транспортом бензинів, дизельного пального та окремих видів нафтопродуктів, повідомила прес-служба Міненерго республіки у вівторок.

"Для недопущення виникнення нестачі нафтопродуктів на внутрішньому ринку ПММ планується продовження спільного наказу міністрів енергетики, внутрішніх справ Республіки Казахстан і голови комітету національної безпеки Республіки Казахстан "Про деякі питання вивозу нафтопродуктів з території Республіки Казахстан", який передбачає запровадження заборони на вивезення автомобільним транспортом бензинів, дизельного пального та окремих видів нафтопродуктів", - ідеться в повідомленні.

Як уточнили в міністерстві, заборона не поширюється на вивезення мастил, а також на випадки вивезення нафтопродуктів у бензобаках автотранспорту, передбачених заводом-виготовлювачем, а також авіаційного палива для проведення науково-дослідних робіт.

"Заборона запроваджується з метою забезпечення стабільності та стійкості розвитку національної економіки та недопущення виникнення нестачі нафтопродуктів на внутрішньому ринку Казахстану", - йдеться в повідомленні.

У Міненерго розраховують, що зміни в спільному наказі сприятимуть недопущенню вивезення нафтопродуктів через кордон.

Спільний наказ "Про деякі питання вивезення нафтопродуктів з території Республіки Казахстан" доступний для онлайн-обговорення до 3 січня 2023 року.

У Казахстані з 21 листопада 2021 року до 21 травня 2022 року діяла заборона на вивезення бензину, дизельного пального, а також окремих видів нафтопродуктів з території республіки автомобільним транспортом. Пізніше заборону було продовжено ще на пів року.




Просмотров: 400
Другие новости