Компании

все компании

Фонд держмайна України виставив на продаж порт "Усть-Дунайськ"

22 грудня 2022 року, 19:10
Фонд державного майна (ФДМ) підготував приватизацію морського торговельного порту "Усть-Дунайськ", що стане першим продажем морського порту за часи незалежності України, повідомляється на сайті ФДМ у четвер.

Згідно з повідомленням, аукціон відбудеться 17 січня на "Prozorro.продажу". Стартова ціна 60 млн грн.

"Цього року "Усть-Дунайськ" почав відігравати найважливішу роль у світовій продовольчій безпеці. (...) У нього великий потенціал для розвитку українського експорту продовольства. Для цього потрібні інвестиції, які може принести приватний бізнес", - прокоментував голова Фонду Рустем Умеров.

У ФДМ зазначили, що з початку роботи порту в умовах війни він перевалив на експорт 153 тис. тонн зерна. Крім того, "Усть-Дунайськ" обробляє імпортні вантажі, наприклад: сіль, рис.

Починаючи з 1 квітня, порт перевалив 58,3 тис. тонн імпортних споживчих товарів.

Водночас за січень-вересень 2022 року "Усть-Дунайськ" отримав 848 тис. грн чистого прибутку. За січень-листопад він сплатив понад 9 млн грн податків до бюджетів усіх рівнів.

Сам порт складається з трьох активів: порту в м. Вилкове Одеської області, портопункту "Кілія" в однойменному місті та бази обслуговування спеціальних суден ліхтеровозів на острові Шабаш.

Безпосередньо навантажувально-розвантажувальні роботи проводяться в портопункті Кілія, розташованому на 54 км річки Дунай. Паспортні глибини біля причалу - 3 м, фактичні - 1,5 м.

Як повідомлялося, 11 листопада Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про розширення акваторії трьох морських портів на Дунаї: порти в Ізмаїлі, "Рені" і порт "Усть-Дунайськ".




Просмотров: 249
Другие новости