Компании

все компании

Ієна дорожчає до долара майже на 3%

20 грудня 2022 року, 11:02
Курс ієни піднімається до долара США майже на 3% під час торгів у вівторок після того, як Банк Японії несподівано ухвалив рішення збільшити межі коридору, в яких може коливатися прибутковість десятирічних держпаперів.

За даними на 7:30 МСК ієна подорожчала до долара на 2,64% і становила 133,3 ієни/$1 проти 136,91 ієни/$1 на закриття ринку в понеділок.

Тепер японський ЦБ дозволить прибутковості держоблігацій коливатися в діапазоні плюс/мінус 0,5%, а не плюс/мінус 0,25%, як раніше. Згідно із заявою регулятора, це рішення підвищить стійкість чинної монетарної політики, проте багато економістів сприйняли такий крок як закладання основи для виходу з ультрам'якої грошово-кредитної політики (ДКП), яка зберігалася протягом тривалого часу, пише Bloomberg.

Водночас Банк Японії залишив незмінними основні параметри ДКП: короткострокова відсоткова ставка за депозитами комерційних банків у ЦБ збережена на рівні мінус 0,1% річних, цільова прибутковість десятирічних держоблігацій - близько нуля. Це збіглося з очікуваннями більшості аналітиків.

Китайський юань стабільний у парі з доларом і торгується на позначці 6,9893 юаня/$1 проти 6,9875 юаня/$1 напередодні.

Народний банк Китаю (НБК, Центробанк країни) зберіг базову відсоткову ставку за кредитами (LPR) терміном на один рік на рівні 3,65% річних, за п'ятирічними кредитами - на позначці 4,3% річних. НБК не змінює їх четвертий місяць поспіль.

Регулятор залишив ставки без змін для підтримання достатньої ліквідності на фінансових ринках на тлі сповільнення економічної активності в умовах зростання кількості заражень коронавірусною інфекцією і нових обмежень або локдаунів у низці міст, пише Trading Economics.

LPR стала новим бенчмарком у серпні 2019 року після проведення китайським ЦБ реформи процентних ставок. З 2020 року НБК вимагає від банків орієнтуватися саме на LPR під час визначення ставок за новими кредитами.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), втрачає під час торгів 0,21%, ширший WSJ Dollar Index - 0,22%.

Пара євро/долар торгується на рівні $1,0582 порівняно з $1,0609 на закриття попередньої сесії. Фунт стерлінгів подешевшав до $1,2109 проти $1,2145 за підсумками торгів у понеділок.



теги: долар, ієна



Просмотров: 173
Другие новости