Компании

все компании

Долар дешевшає до євро, фунта та ієни

20 грудня 2022 року, 16:09
Американський долар дешевшає до євро, фунта стерлінгів і японської ієни на торгах вдень у вівторок.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), втрачає під час торгів 0,73%, ширший WSJ Dollar Index - 0,64%.

Курс ієни за даними на 14:10 кв піднявся до долара на 3% і становив 132,73 ієни/$1 проти 136,91 ієни/$1 на закриття ринку в понеділок.

Японська нацвалюта активно зростає після того, як Банк Японії за підсумками чергового засідання, що завершилося у вівторок, несподівано ухвалив рішення збільшити межі коридору, в яких може коливатися прибутковість десятирічних держпаперів, до плюс/мінус 0,5% з плюс/мінус 0,25% раніше.

Згідно із заявою регулятора, це рішення підвищить стійкість чинної монетарної політики, проте багато економістів сприйняли такий крок як закладання основи для виходу з ультрам'якої грошово-кредитної політики (ДКП), що зберігалася протягом тривалого часу, пише Bloomberg.

Водночас Банк Японії залишив незмінними основні параметри ДКП: короткострокова відсоткова ставка за депозитами комерційних банків у ЦБ збережена на рівні мінус 0,1% річних, цільова прибутковість десятирічних держоблігацій - близько нуля. Це збіглося з очікуваннями більшості аналітиків.

Пара євро/долар торгується на рівні $1,0635 порівняно з $1,0609 на закриття попередньої сесії.

Фунт стерлінгів подешевшав до $1,2148 проти $1,2145 за підсумками торгів у понеділок.




Просмотров: 184
Другие новости