Компании

все компании

Долар дешевшає відносно євро, єни та фунта

16 грудня 2022 року, 13:34
Долар США опускається в парах з євро, єною і фунтом стерлінгів під час торгів у п'ятницю.

Пара євро/долар за даними на 8:07 кск у п'ятницю торгується на рівні $1,0647 порівняно з $1,0629 на закриття попередньої сесії.

Курс фунта до цього часу становить $1,2204 проти $1,2179 напередодні.

Вартість долара в парі з ієною знизилася до 137,25 ієни порівняно зі 137,77 ієни за підсумками попередніх торгів.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), втрачає 0,17%, ширший WSJ Dollar Index - 0,23%.

Трейдери продовжують оцінювати підсумки засідань найбільших світових центробанків.

Федеральна резервна система (ФРС) США в середу очікувано підняла ключову ставку на 50 базисних пунктів, а керівники центробанку переглянули в бік підвищення свій прогноз для рівня ставки на кінець 2023 року. Згідно з новим прогнозом, пікове значення ставки становитиме 5-5,25%.

Крім того, під час традиційної пресконференції голова ФРС Джером Пауелл неодноразово натякав, що Федрезерв не має наміру приступати до зниження ставок щонайменше до початку 2024 року.

У четвер Європейський центральний банк і Банк Англії наслідували приклад Федрезерву і також підвищили свої ставки на 50 б.п.

Інвестори також аналізують опубліковані напередодні статистичні дані зі США, які вказали на більш істотне, ніж очікувалося, зниження роздрібних продажів, а також несподіване зменшення обсягу промвиробництва в листопаді.

Роздрібні продажі в США в листопаді зменшилися на 0,6% відносно попереднього місяця, повідомило міністерство торгівлі країни. Це найістотніше падіння з початку року, зазначає Trading Economics.

Аналітики, опитані Bloomberg, очікували скорочення показника на 0,2%, прогноз Trading Economics передбачав зниження на 0,1%.

Обсяг промислового виробництва в Штатах у листопаді зменшився на 0,2% порівняно з попереднім місяцем, тоді як аналітики чекали зростання на 0,1%. У річному вираженні промвиробництво підвищилося на 2,5%.

Статдані, що не виправдали очікувань, посилюють побоювання з приводу того, що жорстка грошово-кредитна політика ФРС могла вже почати чинити знижувальний тиск на економіку, пише Trading Economics.




Просмотров: 311
Другие новости