Компании

все компании

Долар США слабко дорожчає до євро та фунта й послаблюється в парі з ієною

14 грудня 2022 року, 12:44
Долар США слабо дорожчає до євро і фунта стерлінгів на торгах у середу, продовжує послаблюватися в парі з єною.

Напередодні американська валюта різко подешевшала слідом за публікацією даних міністерства праці США, які показали істотне сповільнення інфляції в Штатах у листопаді.

Споживчі ціни (індекс CPI) минулого місяця зросли на 7,1% у річному вираженні - мінімально з грудня 2021 року. Темпи інфляції скоротилися порівняно з 7,7% у жовтні. Експерти, опитані Market Watch, у середньому очікували менш істотного уповільнення - до 7,3%.

Опубліковані статдані збільшили надії інвесторів на те, що Федеральна резервна система (ФРС) зможе зупинити цикл підйому базової ставки раніше, ніж очікувалося раніше.

У середу Федрезерв завершує дводенне засідання. Переважна більшість експертів очікує, що американський ЦБ сповільнить темпи підйому ставки в грудні після її підвищення на 75 базисних пунктів (б.п.) за підсумками чотирьох попередніх засідань. Ставка, як очікується, буде збільшена на 50 б.п., до 4,25-4,5% на засіданні 13-14 грудня.

Пара євро/долар за даними на 8:00 кск у середу торгується на рівні $1,0629 порівняно з $1,0634 на закриття попередньої сесії.

Курс фунта до цього часу становить $1,2257 проти $,2365 напередодні.

Вартість долара в парі з ієною опустилася до 135,44 ієни порівняно з 135,59 ієни за підсумками попередніх торгів.

У вівторок американська валюта подешевшала на 0,9% до євро, на 0,8% до фунта і на 1,5% до ієни.

Цього тижня також відбудуться засідання Європейського центрального банку (ЄЦБ), Банку Англії, а також швейцарського і норвезького центробанків.

Європейський ЦБ, який проводить засідання в четвер, також може сповільнити темпи підйому ключових ставок до 50 б.п. після їхнього підвищення на 75 б.п. у жовтні та вересні, очікують експерти.

Банк Англії, як і ЄЦБ, проведе засідання 15 грудня. Аналітики очікують, що британський ЦБ, який підняв базову ставку в листопаді на 75 б.п. - максимально з 1989 року, також ухвалить рішення уповільнити темпи підвищення до 50 б.п.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 233
Другие новости