Компании

все компании

Акції Tesla подешевшали на 4,1%

14 грудня 2022 року, 14:37
Зниження котирувань акцій американського виробника електромобілів Tesla триває.

У вівторок вони втратили 4,1%. Водночас під час торгів падіння сягало 6,5%, унаслідок чого ринкова вартість компанії опускалася нижче за позначку в $500 млрд, зазначає агентство Bloomberg.

З кінця вересня ціна паперів Tesla опустилася майже на 40%, тоді як фондовий індекс Standard & Poor's 500 додав 12% за цей період.

Негативним фактором для них стала як купівля главою Tesla Ілоном Маском компанії Twitter, так і нещодавні повідомлення ЗМІ з посиланням на джерела про намір компанії тимчасово зупинити виробництво Model Y і Model 3 на заводі в Шанхаї з кінця грудня до початку січня.

З початку поточного року акції Tesla подешевшали на 54%. Проте падіння котирувань паперів конкуруючих Rivian Automotive Inc. і Lucid Group Inc. було ще більш значним - відповідно 76% і 79%.

При цьому Маск через зниження котирувань акцій Tesla втратив статус найбагатшої людини на землі, згідно з даними Forbes. Його статки оцінюють у $177,5 млрд порівняно з $188,6 млрд у французького магната Бернара Арно, який очолює групу LVMH.

Котирування акцій LVMH, провідного світового виробника товарів класу "люкс", за підсумками торгів у понеділок зросли на 1,5%, за останні три місяці - на 11,7%.

По материалам: Bloomberg


теги: Tesla, акція



Просмотров: 340
Другие новости