Компании

все компании

Молокозаводи України забезпечуватимуться електрикою в пріоритетному порядку - асоціація

13 грудня 2022 року, 15:01
Уряд надав підприємствам української молокопереробної галузі пріоритет у забезпеченні електропостачанням, відтепер молокозаводи отримуватимуть електрику наступними після об'єктів критичної інфраструктури та підприємств військово-промислового комплексу.

Як повідомляється на сайті галузевого об'єднання "Союз молочних підприємств України" (СМПУ), надання галузі пріоритету в енергопостачанні свідчить про визнання урядом важливості молочної переробки для продовольчої безпеки країни.

"СМПУ дякує прем'єр-міністру Денису Шмигалю за надання молокозаводам пріоритету при визначенні груп із першочерговим забезпеченням електропостачання. Молокопереробні підприємства віднесено до бізнесу, який виробляє критично важливі товари і продукти, і занесено до третьої за пріоритетом групи, після груп критичної інфраструктури та об'єктів, що працюють на оборону держави", - зазначено в повідомленні на сайті організації.

СМПУ також звернувся до уряду з проханням прискорити забезпечення молокопереробних підприємств генераторами на умовах, що забезпечать доступність цього обладнання та допоможуть галузі підтримати безперебійну роботу в умовах відключення електрики.

Як повідомлялося, раніше СМПУ закликав Міністерство енергетики та НЕК "Укренерго" узгодити графік та обсяги електроенергії, які подають молокопереробним підприємствам галузі, щоб зберегти галузі виробництва та переробки молока і не допустити скорочення поголів'я великої рогатої худоби.

На початку листопада асоціація звернулася до Офісу президента, обласних військових адміністрацій (ОВА), Міненерго, Мінекономіки та Мінагрополітики з проханням забезпечити молзаводи безперебійним енергопостачанням. Це необхідно, оскільки підприємствам через регулярне знеструмлення загрожує псування сотень тонн молочної сировини, або вони будуть змушені припиняти закупівлю сирого молока, що може змусити суміжну галузь виробництва молока скорочувати поголів'я корів.




Просмотров: 243
Другие новости