Компании

все компании

ККБК налагодив випуск тонкого білого крафтового паперу для виготовлення пакетів-саше

13 грудня 2022 року, 11:25
Київський картонно-паперовий комбінат (ККБК Обухів Київської обл.) налагодив випуск тонкого білого крафтового паперу для виготовлення пакетів-саше, які використовуються переважно для пакування харчових продуктів (хлібобулочні вироби, хот-доги, сандвічі, тістечка), повідомило підприємства у Facebook у понеділок.

Згідно з повідомленням, першу партію було випущено в листопаді.

"Вибір нового виду продукції не випадковий, адже попит на такий папір на сьогодні високий, але в нашій країні він жодним підприємством галузі не вироблявся. В Україну папір імпортується переважно зі скандинавських країн", - зазначається в повідомленні.

За словами головного технолога комбінату Єгора Кузнєцова, наведеними в повідомленні, сировиною служить виключно імпортна вибілена целюлоза.

"Додавання будь-яких хімікатів суворо регламентується органами держконтролю. Тому під час виробництва не використовують жодних відбілювачів, наповнювачів, утримувачів тощо. До складу входить тільки клей на основі жирних кислот. Наша продукція відповідає сертифікації продовольчої безпеки - ISO 22000", - зазначає він.

Комбінат уточнює, що підготовка до випуску нової продукції тривала близько року, потрібні були консультації австрійських партнерів, але для перших клієнтів результати пробної партії виявилися задовільними.

Як уточнили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі комбінату, новий папір випускають на наявному обладнанні, а сировину (білену целюлозу) комбінат використовує і для випуску інших видів продукції, тому дефіциту немає. Комбінат імпортує целюлозу зі скандинавських країн, переважно з Фінляндії, а також з країн Південної Америки.

У прес-службі поки що не уточнюють плановані обсяги випуску такого паперу, зазначаючи, що вони залежатимуть від попиту.

"Ціна паперу зараз формується, оскільки залежить від багатьох факторів (вартість сировини, обсяги тощо). Але серед конкурентних переваг - виготовлення паперу в Україні, оскільки сьогодні значно ускладнено логістику для імпорту та існують ризики для вантажів, пов'язані з воєнними діями, що впливає на ціну паперу, який ввозиться", - зазначили агентству у прес-службі.

У повідомленні також підкреслюється, що для комбінату впровадження нових видів продукції - не тільки освоєння нових ринкових сегментів, а й ефективне використання устаткування і збереження робочих місць на тлі стагнації ринку.

Київський КБК - одне з найбільших підприємств Європи з випуску картонно-паперової продукції зі штатом близько 2,5 тис. осіб. У січні-жовтні-2022 випустив продукцію на 5,9 млрд грн, що на 4,2% менше, ніж за той самий період 2021 року.




Просмотров: 367
Другие новости