Компании

все компании

Ціни на нафту зростають після рекордного падіння

12 грудня 2022 року, 12:41
Вартість лютневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 7:12 кск становить $76,53 за барель, що на $0,43 (0,57%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів минулої п'ятниці ці контракти подешевшали на 5 центів (0,1%), до $76,1 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить до цього часу $71,59 за барель, що на $0,57 (0,8%) вище підсумкового значення попередньої сесії. За підсумками минулої сесії контракт знизився в ціні на $0,44 (0,6%), до $71,2 за барель.

За підсумками минулого тижня Brent впала в ціні на 11,1%, WTI - на 11,2%. Обидва контракти завершили торги на мінімумах із грудня 2021 року.

Головним негативним фактором для нафтових котирувань минулого тижня стали побоювання з приводу рецесії у світовій економіці та попиту на паливо в Китаї.

Трейдери бояться, що на тлі даних про збереження високого рівня ділової активності в США і досить високої інфляції Федрезерв і далі дотримуватиметься жорсткої грошово-кредитної політики і не поспішатиме зі зниженням ставок. Це може уповільнити економічне зростання в Сполучених Штатах і в світі загалом або навіть призвести до глобальної рецесії, що знизить попит на паливо.

Крім того, інвестори оцінювали введення стелі цін на російську нафту і новини про ослаблення коронавірусних обмежень у Китаї. Старший аналітик DTV Трой Вінсент нагадав про вислів "купуй на чутках, продавай на фактах", і зазначив, що минулого тижня настав час фактів.

Тим часом кількість діючих нафтових бурових установок у США минулого тижня скоротилася на 2 одиниці і становила 625, повідомила нафтосервісна компанія Baker Hughes. Показник знизився вперше за шість тижнів.

теги: нафта



Просмотров: 208
Другие новости