Компании

все компании

Марокко поставить в Україну запчастини для танків Т-72

12 грудня 2022 року, 14:02
Марокко за рекомендацією США поставить в Україну запчастини для танків Т-72 і стане таким чином першою державою Африки, яка надасть Україні військову допомогу, повідомляє видання "Le Journal de l'Afrique".

"Королівські збройні сили Марокко мають кілька десятків танків типу Т-72Б/БК, придбаних у період з 1999 по 2001 рік у Білорусі. У липні 2015 року українська державна компанія "Укроборонсервіс" запросила у Марокко запчастини для своїх танків Т-72. Тому Київ звик працювати з Рабатом із цього питання", - йдеться в повідомленні в суботу.

Видання повідомляє, що під час голосування на Генасамблеї ООН у березні щодо резолюції, яка засуджує російську агресію в Україні, Марокко утрималося при голосуванні, щоб не позиціонувати себе проти РФ. Однак пізніше королівство виступило за "повагу до територіальної цілісності, суверенітету і національної єдності всіх держав-членів "ООН" і взяло участь у зустрічі з 40 союзниками Сполучених Штатів, усіма членами НАТО і кількома запрошеними країнами в Німеччині, щоб обговорити збільшення військової допомоги Україні. "Американський запит до Марокко ставить, по суті, Марокко на бік України", - наголошується в повідомленні.

За даними Africa Intelligence, американська дипломатія розширює свої операції зі зброєю для України на Африку. "В умовах найсуворішої секретності їй вдалося переконати Рабат поставити Києву запчастини для танків Т-72", - пише французька газета.

По материалам: видання "Le Journal de l'Afrique"





Просмотров: 266
Другие новости