Компании

все компании

Курс долара США практично не змінюється в парі з євро

8 грудня 2022 року, 13:48
Курс долара США практично не змінюється в парі з євро і помірно зростає до єни та фунта вранці в четвер, інвестори оцінюють ризики глобальної рецесії і чекають на останні цього року засідання провідних центробанків світу.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара США щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), піднімається на 0,2%, ширший WSJ Dollar Index - на 0,1%.

Долар, який вважається захисним активом, отримує підтримку цього тижня завдяки зростанню побоювань рецесії у світовій економіці. Тривога інвесторів була спровокована сильними статданими зі США, які можуть стати додатковим аргументом для Федеральної резервної системи (ФРС) на користь збереження жорсткої грошово-кредитної політики.

Федрезерв і Європейський центральний банк проведуть чергові засідання наступного тижня. ФРС, як очікується, сповільнить темпи підвищення ключової процентної ставки до 50 базисних пунктів з 75 б.п. Від ЄЦБ аналітики також чекають підйому ставок на 50 б.п.

Пара євро/долар до 8:11 кв торгується на рівні $1,0505 проти $1,0507 на закриття сесії у вівторок, євро втрачає менше 0,1%.

Курс долара до ієни зріс на 0,23% і становить 136,94 ієни порівняно зі 136,62 ієни на кінець минулої сесії.

Як стало відомо в четвер із переглянутих офіційних даних, економіка Японії в третьому кварталі знизилася на 0,2% порівняно з попередніми трьома місяцями. Попередньо повідомлялося про скорочення на 0,3%, і аналітики загалом не очікували перегляду початкової оцінки.

Скорочення ВВП Японії зафіксовано вперше з третього кварталу 2021 року й зумовлено підвищенням цін, уповільненням зростання споживчих витрат і ослабленням курсу ієни щодо світових валют.

Фунт дешевшає на 0,1% і торгується на позначці $1,2192 проти $1,2207 напередодні.




Просмотров: 196
Другие новости