Компании

все компании

Ціни ф'ючерсів на фондові індекси США знижуються

7 грудня 2022 року, 17:50
Ціни ф'ючерсів на американські фондові індекси в середу знижуються на побоюваннях погіршення ситуації в економіці країни найближчим часом, пише MarketWatch.

До цього ринок акцій США падав за підсумками чотирьох сесій поспіль. За цей час Standard & Poor's 500 втратив 3,4%, а з початку поточного року він опустився на 17,3%.

Висока інфляція і дії Федеральної резервної системи щодо посилення грошово-кредитної політики для її стримування можуть стати причиною спаду в американській економіці. Про це заявляють багато експертів, включно з високопоставленими представниками таких банків, як JPMorgan і Goldman Sachs.

"Зростають побоювання, що на економіку чекають важкі часи, оскільки гарячкова інфляція і гіркі ліки "відсоткові ставки", які використовуються для її зниження, починають діяти", - вважає старший аналітик з інвестицій та ринків Hargreaves Lansdown Сюзанна Стрітер.

За повідомленнями ЗМІ, Morgan Stanley планує звільнити приблизно 1,6 тис. осіб, або близько 2% загального штату, через побоювання рецесії в США. На кінець третього кварталу в банку працювало понад 80 тис. осіб порівняно з приблизно 60 тис. до початку пандемії коронавірусу.

Глава Goldman Sachs Group Девід Соломон зазначив, що його банку, ймовірно, доведеться скоротити чисельність співробітників у певних підрозділах і загалом дотримуватися більш обережної фінансової стратегії на тлі зростаючої економічної невизначеності. З аналогічними заявами виступило і керівництво Bank of America Corp.

Котирування акцій Morgan Stanley і Goldman Sachs знижуються під час попередніх торгів на 0,6%, Bank of America - на 0,4%.

Ціни паперів Apple Inc., Boeing Co. і Salesforce Inc. опускаються на 0,8%, Intel Corp. - на 0,4%, Tesla - на 2,8%.

Вартість Stitch Fix Inc., що надає онлайн-послуги персонального підбору одягу, падає на 3,8%. Компанія погіршила прогноз виручки на поточний фінансовий рік, який закінчиться 29 липня, до $1,6-1,7 млрд порівняно з попередньою оцінкою в $1,76-1,86 млрд.

Тим часом ціна акцій MongoDB Inc. злетіла більш ніж на 26%. Розробник систем управління базами даних несподівано завершив третій фінквартал (серпень-жовтень) із чистим прибутком і заявив, що поточний період він також закінчить "у плюсі".

Toll Brothers Inc., що спеціалізується на будівництві будинків класу "люкс", збільшила чистий прибуток і виручку в четвертому фінкварталі (серпень-жовтень). На цій новині папери компанії дорожчають на 1%.

Котирування грудневих ф'ючерсів на індекс Standard & Poor's 500 до 15:35 кск знизилися на 0,3% і становили 3933,25 пункту, на індекс Dow Jones - на 0,12%, до 33594 пунктів. Ціна контрактів на грудень на індекс Nasdaq 100 до цього часу зменшилася на 0,61% - до 11495,5 пункту.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 288
Другие новости