Компании

все компании

Mosaic Company вирішила тимчасово скоротити виробництво хлористого калію

7 грудня 2022 року, 13:30
Північноамериканська Mosaic Company вирішила тимчасово скоротити виробництво хлористого калію на тлі зниження попиту.

Скорочення торкнеться шахти Colonsay (провінція Саскачеван, Канада), яка працювала з потужністю 1,3 млн тонн калію на рік, повідомила Mosaic. До кінця 2023 року, із запуском другої фабрики, виробництво на шахті планували збільшити до 1,8-2 млн тонн.

"З огляду на те, що відновлення попиту в другій половині 2022 року відбувається повільніше, ніж очікувалося, складських запасів Mosaic достатньо для забезпечення поставок у короткостроковій перспективі", - ідеться в повідомленні.

Компанія зазначає, що рішення є тимчасовим і не відображає довгострокові перспективи ринку. "Після року скороченого внесення добрив ми вважаємо, що фермери зацікавлені в максимізації врожаю. Це має забезпечити істотне відновлення попиту на добрива у 2023 році", - вважає глава Mosaic Джок О'Рурк, чиї слова наводяться в повідомленні.

Підземні роботи на Colonsay продовжаться з урахуванням планів щодо запуску обох фабрик на початку наступного року.

Colonsay була перезапущена в серпні минулого року після дворічного простою.

Ціни на хлористий калій злетіли в першій половині 2022 року на тлі обмеження постачань з Росії та Білорусії, сукупна частка яких на світовому калійному ринку історично становила близько 40%. Через високі ціни фермери по всьому світу скоротили закупівлі калію, віддавши перевагу іншим видам добрив, що призвело до корекції цін у другому півріччі.

За оцінкою Fitch, попит на хлоркалій залишиться зниженим у найближчі два роки, що чинитиме тиск на ціни.




Просмотров: 327
Другие новости