Компании

все компании

Зеленський отримав нагороду "International Pioneer Award"

1 грудня 2022 року, 11:05
Президент Володимир Зеленський отримав нагороду "International Pioneer Award" за непохитну прихильність принципам свободи і демократії, яку вручають світовим лідерам, а за всю історію існування вручали лише двом людям, повідомила посол України в США Оксана Маркарова.

"З гордістю отримала сьогодні ще одну і дуже особливу нагороду для президента України Володимира Зеленського. International Pioneer Award - це найвища почесна відзнака American Legislative Exchange Council - найбільшої у США позапартійної організації законотворців усіх рівнів. Члени ALEC становлять чверть Конгресу США, двадцять відсотків законодавців на рівні штатів, а також обіймають близько 300 виборних посад по всій Америці", - написала Маркарова у своєму фейсбуці в ніч на четвер.

Вона розповіла, що "International Pioneer Award" вручають світовим лідерам, які продемонстрували непохитну прихильність принципам свободи та демократії у своїх країнах і за кордоном і стали символом натхнення для майбутніх поколінь.

За її словами, Зеленському цю нагороду присуджено за лідерські якості, які "назавжди змінили стратегічну мапу Західного світу", залучивши на бік України "навіть ті країни, які історично займають нейтральну позицію".

Маркарова повідомила, що нагороду не вручають щороку, а за всю історію її існування її удостоювалися лише дві людини.

"Сьогодні ця нагорода українська. Адже "боротьба України - битва за душу глобальної демократії та непорушність національного суверенітету, яка об'єднала весь світ", пояснила посол.

Маркарова також зазначила, що напередодні члени ALEC відвідали посольство України в США, де їм розповіли про останні атаки росіян на об'єкти української енергетичної інфраструктури.

Посол України в США також обговорила перспективи посилення військової підтримки української держави, консолідацію антипутінської коаліції та відновлення України.

"Окремо зупинилася на питанні створення Спеціального трибуналу для притягнення до відповідальності російських військових за воєнні злочини, а керівництва РФ - за геноцид проти українського народу", - наголосила вона.

За словами Маркарової, готовність американських законотворців на різних рівнях допомагати Україні в ухваленні необхідних правових норм свідчить про значний інтерес американського суспільства до українського питання.




Просмотров: 666
Другие новости