Компании

все компании

Польща виділить 20 млн. євро на підтримку програми "Graine from Ukraine" - Матеуш Моравецький

27 листопада 2022 року, 14:39
Польща виділить 20 млн. євро на підтримку програми "Graine from Ukraine", у межах якої продовольство постачатимуть з України в бідні країни Азії та Африки, заявив прем'єр-міністр країни Матеуш Моравецький.

"Ми хочемо підтримувати цю ініціативу, тому ми виділяємо 20 млн. євро на підтримку ініціативи президента Зеленського... Ми повинні продовжувати надавати підтримку подібним ініціативам українського президента, тому що Україна страждає - і водночас Зеленський готує цю дуже щедру ініціативу на допомогу країнам Африки, Азії, Близького Сходу", - заявив Моравецький на прес-конференції за підсумками міжнародного саміту з продовольчої безпеки в Києві в суботу.

Також, за його словами, протягом останніх кількох місяців Польща готувала спеціальні шляхи солідарності комплексної підтримки України, що включає підтримку щодо експорту товарів, продовольства тощо.
"Ми підготували спеціальні шляхи солідарності впродовж останніх кількох місяців, тому що Україна потребує не тільки військової підтримки або фінансової, а й комплексної. Підтримки в плані експорту товарів, продуктів харчування", - зазначив він.

Прем'єр-міністр Польщі також наголосив, що його країна "не може повернутися до звичайного бізнесу з РФ, тому що це б означало б, що Польща не звертає уваги на російські атаки по цивільних об'єктах інфраструктури в Україні".

Крім того, він підкреслив, що Польща продовжить надавати підтримку українцям у їхній героїчній боротьбі проти російського агресора.

"Ми ніколи не складемо зброю, не припинимо допомогу героїчній боротьбі України, її боротьбі проти варварського режиму. Україна має бути успішною. Я впевнений у перемогу України. І давайте 2023 рік стане роком перемоги і відновлення України", - підсумував Моравецький.

теги: Польща



Просмотров: 244
Другие новости