Компании

все компании

Катар виділить $20 млн на закупівлю сільгосппродукції для африканських країн у межах ініціативи "Зерно з України"

26 листопада 2022 року, 18:27
Держава Катар виділить $20 млн на закупівлю сільгосппродукції для африканських країн у межах ініціативи "Зерно з України" (Grain from Ukraine), оголошеної президентом Володимиром Зеленським на саміті G20 минулого тижня, щоб допомогти нагодувати людей у всьому світі.

Про це заявив заступник прем'єр-міністра - міністр закордонних справ Держави Катар шейх Моххамед Аль-Тані під час виступу на міжнародному саміті з продовольчої безпеки в суботу.

"Катар вітає спеціальні програми та проєкти, що сприяють посиленню продовольчої безпеки та збільшують стійкість країн. Ми вітаємо ініціативу України Grain from Ukraine, оскільки вона спрямована на допомогу африканським країнам в отриманні українського продовольчого експорту. Катар виділить $20 млн на підтримку цієї ініціативи", - підкреслив представник Катару.

Він також нагадав, що катарський Фонд розвитку виділить $12 млн країнам Африканського рогу на забезпечення продовольчої безпеки і вже надав Всесвітній продовольчій програмі (ВПП) ООН $90 млн для забезпечення продовольством людей, які голодують у Ємені.

Крім того, Катар уже виділив $5 млн Міністерству охорони здоров'я України на закупівлю автомобілів швидкої допомоги та іншого медичного обладнання.

"Катар залишається надійним міжнародним партнером, і ми підтримуємо колективні ініціативи, міжнародні заходи, спрямовані на забезпечення ефективної роботи нашої країни разом із міжнародними партнерами для протистояння викликам, які загрожують конкретним спільнотам, а також створюють колективну загрозу для людства", - підсумував шейх.

Як повідомлялося, гуманітарна програма Grain from Ukraine, про яку заявив президент України Володимир Зеленський на виступі перед G-20 і яку буде реалізовано в партнерстві з ВПП ООН, передбачає забезпечення зерном щонайменше 5 млн осіб до кінця весни 2023 року.

Україна вирішила спрямувати в межах програми частину своїх зернових запасів для тих африканських країн, де вже зараз існують проблеми голоду. Частину готового до експорту зерна можуть викупити держави-учасниці проєкту, тим самим міжнародні партнери зможуть одночасно підтримати українську економіку в складній ситуації та допомогти бідним країнам Африки.

На реалізацію ініціативи США вже виділили $20 млн. Німеччина внесе EUR15 млн, Японія - $14 млн, Бельгія - EUR10 млн, Франція - EUR6 млн, а Канада - 30 млн канадських доларів (близько $22,4 млн).




Просмотров: 334
Другие новости