Компании

все компании

Котирування ф'ючерсів на фондові індекси США коливаються між зростанням і зниженням

23 листопада 2022 року, 18:43
Котирування ф'ючерсів на американські фондові індекси коливаються між зростанням і зниженням на торгах у середу після публікації статданих щодо економіки США.

Згідно зі звітом міністерства праці, кількість американців, які вперше звернулися по допомогу з безробіття, минулого тижня підскочила на 17 тис. - до 240 тис. осіб. Тижнем раніше цей показник становив 223 тис., а не 222 тис., як повідомлялося раніше. Аналітики, опитані агентством Bloomberg, прогнозували більш помірне зростання кількості заявок - до 225 тис.

Обсяг замовлень на товари тривалого користування в Штатах у жовтні збільшився на 1%, максимальними темпами за 4 місяці. Експерти в середньому очікували підвищення показника на 0,4%. У вересні він зріс на 0,3%.

У центрі уваги трейдерів у середу також статдані про динаміку споживчої довіри в Штатах і продажі новобудов у країні. Ці дані будуть оприлюднені о 17:00 кск.

Крім того, ринок чекає публікації протоколу засідання Федеральної резервної системи (ФРС) від 1-2 листопада, який вийде о 21:00 кск.

ФРС підвищила базову процентну ставку в листопаді на 75 базисних пунктів (б.п.) за підсумками четвертого засідання поспіль і натякнула на можливість уповільнення темпів її підйому. Останніми тижнями керівники Федрезерву закладали ґрунт для більш повільного посилення політики в майбутньому, і трейдери очікують, що в грудні ставку буде піднято на 50 б.п.

Протокол листопадового засідання, ймовірно, покаже, наскільки серйозною є рішучість американського ЦБ пом'якшити підхід до посилення політики, зазначає Market Watch.

"Інвестори чекають від протоколу сигналів про те, що підтримка керівниками ФРС уповільнення темпів підвищення ставки є серйознішою, ніж очікував ринок, а підтримка більш високого граничного рівня ставки - менш суттєвою", - зазначає аналітик OANDA Крейг Ерлам.

У четвер у США відзначається День подяки, у зв'язку з цим торги на фондовому ринку проводитися не будуть. Наступного дня ("Чорна п'ятниця") торги завершаться раніше, ніж зазвичай, - о 20:00 за Києвом.

Акції Deere & Co. додають у ціні 3,7% під час попередніх торгів у середу. Чистий прибуток найбільшого у світі виробника сільськогосподарської техніки та обладнання в четвертому фінансовому кварталі зріс у 1,8 раза завдяки збереженню високого попиту на продукцію компанії та подоланню проблем у ланцюжках поставок. Квартальна виручка Deere перевершила прогноз більш ніж на $2 млрд.

Вартість паперів Autodesk Inc. впала на 8,8%. Розробник програмного забезпечення збільшив чистий прибуток на 45% у третьому фінансовому кварталі, проте дав слабкий річний прогноз.

Ціна акцій HP Inc. піднялася на 2,9%. Компанія завершила четвертий фінквартал із чистим збитком, проте її виручка перевершила прогнози.

HP представила план скорочення витрат, який дасть їй змогу заощадити щонайменше $1,4 млрд до кінця 2025 фінроку. Зокрема, вона має намір звільнити 4-6 тис. співробітників по всьому світу, тобто до 10% штату.

Значення грудневого ф'ючерсу E-mini на індекс S&P 500 на 15:50 кск у середу збільшилося на 0,02% і становило 4011 пунктів. Котирування грудневого ф'ючерсу E-mini на індекс Dow Jones знизилося до цього часу на 0,03%, до 34117 пунктів. Ф'ючерс на індекс Nasdaq 100 на грудень збільшився на 0,1%, до 11766,75 пункту.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 290
Другие новости