Компании

все компании

Долар США дешевшає до євро, ієни та фунта

22 листопада 2022 року, 13:04
Долар США дешевшає до євро, єни та фунта стерлінгів на торгах у вівторок після зміцнення за підсумками попередньої сесії на чергових заявах представників Федеральної резервної системи (ФРС).

У центрі уваги трейдерів цього тижня - протокол засідання ФРС від 1-2 листопада, на якому американський ЦБ підвищив базову відсоткову ставку на 75 базисних пунктів (б.п.) і натякнув на можливість уповільнення темпів її підйому.

Протокол засідання буде опубліковано в середу о 21:00 кв. м.

У понеділок президенти Федеральних резервних банків (ФРБ) Клівленда і Сан-Франциско Лоретта Местер і Мері Дейлі дали зрозуміти, що американський ЦБ сповільнить темпи підвищення базової ставки наступного місяця, наголосивши водночас на тому, що необхідність подальшого посилення політики зберігається.

"Я вважаю, ми можемо уповільнити підйом ставки на наступному засіданні, не бачу проблем із цим, - сказала Местер в інтерв'ю CNBC. - Однак, я не думаю, що ми близькі до того, щоб зробити паузу".

Дейлі зі свого боку зазначила, що Федрезерву слід пам'ятати про часовий лаг між ухваленням рішень ФРС і їхнім впливом на реальну економіку. При цьому вона повторила, що бачить необхідність у підйомі ставки як мінімум до 5%.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара відносно шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона) втрачає у вівторок 0,18%, ширший WSJ Dollar - 0,17%.

Пара євро/долар за даними на 8:15 кв торгується на рівні $1,0259 порівняно з $1,0243 на закриття попередньої сесії.

Вартість долара в парі з ієною опустилася під час торгів до 141,78 ієни проти 142,14 ієни в понеділок.

Курс фунта піднявся до $1,1851 порівняно з $1,1824 напередодні.




Просмотров: 461
Другие новости