Компании

все компании

Велика Британія надасть новий пакет допомоги на 50 млн фунтів для зміцнення ППО України

21 листопада 2022 року, 13:01
Велика Британія надасть новий пакет допомоги на 50 млн фунтів для зміцнення протиповітряної оборони України, щоб допомогти захистити українське цивільне населення і критично важливу національну інфраструктуру від інтенсивних російських ударів, заявив прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак на зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Києві, повідомила прес-служба британського уряду.

"Пакет оборонної допомоги вартістю 50 мільйонів фунтів стерлінгів включає 125 зенітних гармат і технології для протидії смертоносним безпілотникам, поставленим Іраном, зокрема десятки радарів і засобів радіоелектронної боротьби з дронами. Це на додачу до більш ніж 1000 нових зенітних ракет, про які міністр оборони оголосив раніше цього місяця", - повідомляється на сайті британського уряду в суботу.

Як зазначається, у Києві Сунак поклав квіти до меморіалу загиблим у війні та запалив свічку біля меморіалу жертв Голодомору, а потім зустрівся з рятувальниками в пожежній частині. Крім того, британському прем'єру продемонстрували захоплені безпілотники іранського виробництва, які останніми місяцями використовувалися для націлювання і бомбардування цивільних осіб.

"У той час як Збройним силам України вдається відтіснити російські війська на землі, мирні жителі зазнають жорстоких бомбардувань з повітря. Сьогодні ми надаємо нові засоби протиповітряної оборони, зокрема зенітні гармати, радари та обладнання для боротьби з безпілотниками, а також посилюємо гуманітарну підтримку в майбутню холодну і сувору зиму", - цитує слова Сунака пресслужба.

Прем'єр-міністр також підтвердив виділення 12 млн фунтів стерлінгів для Всесвітньої продовольчої програми і 4 млн фунтів стерлінгів для Міжнародної організації з міграції. Фінансування допоможе надати генератори, житло, ремонт водопостачання та мобільні медичні клініки. Велика Британія також відправляє українським військам десятки тисяч зимових комплектів для екстремальних холодів.

Крім того, вказується, що працюючи з урядом України, Велика Британія визначила перші вісім будівельних проєктів, що підтримуватимуться UK Export Finance, і допоможуть відновити критично важливу інфраструктуру України та закласти основи для відновлення економіки. Проєкти охоплюють шість мостів і два житлових будинки, зокрема житловий комплекс у Бучі на 2250 жителів.




Просмотров: 240
Другие новости