Компании

все компании

USAID виділяє $20 млн на проєкт "Зерно з України"

19 листопада 2022 року, 16:35
Сполучені Штати через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) виділяють до $20 млн на ініціативу "Зерно з України" (Grain from Ukraine), оголошену президентом Володимиром Зеленським на саміті G20 раніше на цьому тижні, щоб допомогти нагодувати людей в усьому світі, йдеться в релізі USAID у п'ятницю.

"USAID надасть підтримку через Всесвітню продовольчу програму ООН (ВПП) для полегшення доставки додаткових партій українського зерна в рамках Чорноморської зернової ініціативи", - наголошується в повідомленні.

Американське агентство нагадує, що до путінського вторгнення Україна була одним із найбільших постачальників зерна ВПП і четвертим за величиною комерційним експортером пшениці у світі.

Сьогоднішнє оголошення ґрунтується на наявній на сьогоднішній день підтримці ВПП США в розмірі $173 млн для закупівлі українського зерна, щоб нагодувати людей у країнах, що стикаються з найсерйознішими продовольчими кризами, зокрема в Ефіопії, Ємені та Афганістані. Завдяки американському фінансуванню було закуплено 210 тис. тонн продуктів харчування, чого достатньо, щоб прогодувати приблизно 12,6 млн осіб протягом одного місяця.

Загалом від початку путінської війни проти України в лютому США надали понад $11 млрд на боротьбу з глобальною продовольчою кризою, зокрема майже $8,6 млрд на гуманітарну допомогу, вказується в релізі.
Згідно з ним, USAID також продовжує допомагати українським фермерам, які ризикують своїми життями, щоб нагодувати світ, у рамках Ініціативи стійкості сільського господарства - Україна (AGRI-Україна).

Ініціатива зосереджена на чотирьох галузях, що мають вирішальне значення для підтримання експорту сільськогосподарської продукції України та її внеску в глобальну продовольчу безпеку: надання критично важливих ресурсів для фермерів; покращення експортної логістики та інфраструктури; розширення доступу фермерів до фінансування та задоволення потреб у сушінні, зберіганні та переробці врожаю. USAID інвестував у цю ініціативу $100 млн, і агентство прагне залучити щонайменше $150 млн у вигляді додаткового фінансування від інших донорів, фондів та приватного сектору.




Просмотров: 351
Другие новости