Компании

все компании

Запорізькі підприємства "Метінвесту" перерахували до бюджетів 2,8 млрд грн податків

18 листопада 2022 року, 14:31
Підприємства гірничо-металургійної групи "Метінвест" Ріната Ахметова і Вадима Новинського, які розташовані в Запоріжжі, у січні-вересні поточного року перерахували до бюджетів усіх рівнів в Україні 2,8 млрд грн податків і зборів.

Згідно з інформацією компанії, на тлі зниженого виробництва, спричиненого воєнними діями, запорізькі підприємства "Метінвесту" роблять вагомий внесок у наповнення державного та місцевих бюджетів України. "Запоріжсталь", "Запоріжвогнетрив", "Запоріжкокс" і Запорізький ливарно-механічний завод за 9 місяців 2022 року перерахували до бюджетів усіх рівнів близько 2,8 млрд грн. Найбільші відрахування від запорізьких підприємств "Метінвесту" до державної скарбниці припадають на податки на прибуток, митні платежі, а також сплату єдиного податку та єдиного соціального внеску.

При цьому наголошується, що незважаючи на військові дії, підприємства "Метінвесту" в Запоріжжі працюють і залишаються найбільшими платниками податків у регіоні.

"Ми зосередили свої сили на підтримці держави, залишаючись надійною опорою України. Адже ми усвідомлюємо, що стійкість національної економіки сьогодні - життєво важливий внесок у перемогу України, її подальший розвиток і розбудову", - зазначив генеральний директор "Запоріжсталі" групи "Метінвест" Олександр Мироненко, якого цитує прес-служба.

Повідомляється також, що до місцевих бюджетів запорізькі підприємства "Метінвесту" за січень-вересень 2022 року сплатили майже 650 млн грн.

При цьому нагадується, що загалом група "Метінвест", з урахуванням асоційованих компаній і спільних підприємств, перерахувала за 9 місяців 2022 року до бюджетів усіх рівнів майже 18 млрд грн.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств. Підприємства групи розташовані, в основному, в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях.

Основними акціонерами холдингу є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" Вадима Новинського (23,76%), які спільно керують ним.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".




Просмотров: 335
Другие новости