Компании

все компании

Ненсі Пелосі не має наміру залишатися лідером своєї партії

18 листопада 2022 року, 12:46
Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі заявила, що не має наміру залишатися лідером своєї партії в нижній палаті нового скликання.

"Я не буду домагатися переобрання на пост лідера демократів у новому Конгресі", - сказала Пелосі, виступаючи в Палаті представників США в четвер.

Вона зазначила, що "настав час для нового покоління".

Пелосі 2007 року стала спікером нижньої палати, ставши першою жінкою в історії США на цій посаді.

У Палаті представників нового скликання Пелосі не зможе обіймати посаду спікера, оскільки демократи втратили там більшість.

Тим часом, раніше в четвер лідера республіканців у сенаті Мітча Макконнелла переобрали на його посаді. 37 сенаторів проголосували за Макконнелла, ще 10 віддали свої голоси за сенатора Ріка Скотта.

Макконнелл раніше зазнав різкої критики з боку деяких колег-республіканців за те, що, на їхню думку, він недостатньо добре організував боротьбу партії на виборах до сенату в листопаді. Спочатку республіканці розраховували, що зможуть повернути собі більшість і в цій палаті конгресу, однак у підсумку не зуміли виконати це завдання.

Раніше повідомлялося, що, за прогнозами телеканалів CNN і NBC, республіканці здобули перемогу на виборах до Палати представників США. Вони отримують 218 місць - необхідний мінімум для забезпечення більшості. У демократів - 208 місць. Загалом у палаті 435 місць, отже, поки що не визначилися володарі дев'яти місць у нижній палаті Конгресу.




Просмотров: 436
Другие новости