Компании

все компании

Ф'ючерси на уран коливаються в районі $50 за фунт

17 листопада 2022 року, 17:02
Ф'ючерси на уран з другого тижня листопада стійко коливалися в районі $50 за фунт, що виявилося значно нижчим від двомісячного максимуму в $53,5 за фунт, встановленого 27 жовтня, пише видання Trading Economics.

Ціни на уран опинилися під тиском через зниження цін на вугілля, інвестори продовжували оцінювати перспективи атомної енергії.

При цьому торги на спотових і ф'ючерсних ринках були не дуже активними, тому що великі енергокомпанії уклали довгострокові контракти на початку 2022 року, щоб уникнути волатильності на тлі можливих санкцій щодо російського урану, йдеться в матеріалі.

Змішані перспективи атомної енергетики обмежили коливання цін на уран.

Trading Economics зазначає, що проблеми з технічним обслуговуванням реакторів великого виробника атомної енергії у Франції призвели до припинення роботи половини парку місцевих АЕС напередодні зими, що поставило під загрозу постачання атомною енергією економіки країни.

З іншого боку, інвестиційні зобов'язання США, Китаю і Японії з розвитку атомної енергетики підтримали ціни на уран.

Наприкінці жовтня британський інвестфонд Yellow Cake (спеціалізується на купівлі та зберіганні концентрату закису-окису урану) у своєму звіті також зазначав, що загальний обсяг угод на ринку урану у 2022 р. істотно скоротився - на кінець вересня 2022 р. він становив 47,1 млн фунтів порівняно з 75,4 млн фунтів за аналогічний період роком раніше.

У Yellow Cake тоді навели дані аналітичної компанії UxC, згідно з якими обсяги довгострокових контрактів на уран на кінець вересня 2022 р. збільшилися до 80 млн фунтів порівняно з 53 млн фунтів роком раніше. На думку аналітиків, епоха надмірних запасів урану залишилася позаду.






Просмотров: 307
Другие новости