Компании

все компании

У Києві у вівторок будуть погодинні відключення електроенергії, без аварійних

15 листопада 2022 року, 10:45
У Києві на вівторок, 15 листопада, заплановано погодинні графіки відключення електроенергії, без аварійних, повідомив керівник постачальника енергоресурсів YASNO Сергій Коваленко.

"Завтра очікуємо бути в місті за графіком. Попередні обмеження дозволяють це", - написав Коваленко у своєму Facebook у понеділок увечері.

Він зазначив, що, незважаючи на великі очікування, у Києві з відключенням електроенергії в понеділок було без істотних змін, хоча проміжки відключень стали коротшими.

"За вказівкою "Укренерго" в Києві були обмеження на 257 МВт (приблизно п'ята частина споживання - ЕР). У стабілізаційних графіках відключали 952 418 клієнтів, але на коротші проміжки часу, ніж це було раніше. І це невеликий, але позитив", - звернув увагу Коваленко.

За його словами, не варто розраховувати на скасування графіків обмежень, зокрема й через зниження температури.

"Зима близько, навантаження зростають, і потрібно готуватися, що вона буде непростою. Зі зменшенням температури на вулиці на 5-7 градусів споживання по країні зростає на 10%. Які потрібно ще знайти і доставити. Враховуйте це і готуйтеся заздалегідь", - попередив керівник постачальника е/е.

Як повідомлялося, виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук зазначав, що ситуація в Києві, столичній області та низці інших областей залишається складною через пошкодження важливого для цих регіонів енергооб'єкту, тому розраховувати на скасування обмежень не слід.

Він уточнив, що завдані російськими загарбниками минулого тижня пошкодження складні й стосуються унікального обладнання. "Змінити його без виробництва неможливо. Тому стабілізаційні відключення ще будуть, щоб система могла функціонувати в тому режимі, в якому вона зараз працює", - попередив топ-менеджер ДТЕК.




Просмотров: 705
Другие новости