Компании

все компании

"Агроліга" скоротила чистий прибуток у 63 рази

15 листопада 2022 року, 16:50
Група компаній "Агроліга" (Харківська обл.) у січні-вересні 2022 року скоротила чистий прибуток у 63 рази порівняно з дев'ятьма місяцями 2021 року - до EUR92 тис., її виручка зменшилася на 30% - до EUR33,04 млн.

Згідно зі скороченим звітом її холдингової компанії Agroliga Group PLC (Кіпр) на Варшавській фондовій біржі у вівторок, валовий прибуток "Агроліги" за вказаний період скоротився на 8,7% - до EUR6,59 млн. Водночас холдинг у січні-вересні 2022 року отримав EUR3,19 млн операційного збитку проти EUR5,83 млн операційного прибутку за аналогічний період минулого року.

Станом на 30 вересня 2022 року активи "Агроліги" збільшилися на 1,6% порівняно з аналогічною датою 2021 року - до EUR69,06 млн, поточні боргові зобов'язання - на 28,8%, до EUR28,43 млн, довгострокові зобов'язання - на 4,2%, до EUR6,52 млн.

При цьому у звіті немає будь-якої інформації про діяльність агрохолдингу в умовах військового вторгнення РФ у Харківську область. Раніше, у березні, "Агроліга" повідомляла, що частину її активів окупували російські війська, через що господарська діяльність у місцях бойових дій паралізована.

У квітні агрохолдинг уточнив, що не починав посівних робіт на окупованих Росією полях. При цьому на підконтрольній Україні території посівна проводиться, згідно з раніше складеним планом. Олійноекстракційний завод "Агроліги" та електростанція залишилися на підконтрольній території і працюють у штатному режимі.

До війни до складу Agroliga Group входили такі сільгоспвиробники на Харківщині: ТОВ "Агроліга" (с. Кам'янка), ТОВ "Мечникове" (с. Новоєгорівка), ТОВ "СхідАгроконтракт" (с. Миколаївка), ТОВ "Маяк" (с. Березівка), ТОВ "Агроком Нова Водолага" (смт Нова Водолага), AGL Enerdgy LTD. (смт Нова Водолага) із загальним земельним банком 10 тис. га.

Крім цього, до її складу входили ТОВ "Ліга-А" (Харків), що виконує функції торгового дому, Agroliga Polska - торгова компанія з реєстрацією в Польщі, холдингова компанія Agroliga Group PLC (Кіпр), холдингова компанія Agroliga Group of Companies PLC (Харків), а також ТОВ "Агроліга-Трейд", яке спеціалізується на продажах і торгових послугах для інших компаній групи.

ГК "Агроліга" працює на українському ринку агропродукції з 1992 року. До повномасштабного російського вторгнення займався вирощуванням зернових культур, переробкою насіння соняшнику та молочним тваринництвом.

Потужності олійного заводу, що працює за технологією пресування, становлять 42 тис. тонн на рік, олійного заводу, що працює за технологією екстракції, - 110 тис. тонн насіння соняшнику на рік.

Мажоритарними акціонерами групи є Олександр Бердник із часткою 41,66%, Ірина Поплавська - 41,66%.




Просмотров: 279
Другие новости