Компании

все компании

Ірак виступає за ціну на нафту в $100 за барель

14 листопада 2022 року, 17:57
Уряд Іраку зацікавлений у збереженні цін на нафту близько поточних рівнів для забезпечення ринкової стабільності, заявив новий прем'єр-міністр країни Мухаммед Шиа аль-Судані.

"Ми зацікавлені, щоб ціни на нафту не перевищували $100 за барель, але й не падали так, щоб це позначалося на балансі попиту і пропозиції", - сказав прем'єр, слова якого наводить агентство Bloomberg.

Вартість січневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 12:45 кв. у понеділок становить $95 за барель, що на $0,99 (1,03%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії.

За словами Мухаммеда Шиа аль-Судані, Ірак намагається наростити доходи бюджету після десятиліть нестабільності, спричиненої війною, санкціями та атаками повстанців.

Прем'єр вважає, що квота Іраку в ОПЕК+ має бути переглянута з урахуванням цих факторів. Це питання буде обговорюватися з іншими членами ОПЕК+, сказав він.

Країни ОПЕК збільшили видобуток нафти в жовтні на 30 тис. барелів на добу (б/д), до 29,98 млн б/д, свідчать оцінки Bloomberg. Виробництво нафти в Іраку, згідно з цими оцінками, становило 4,57 млн б/д, що трохи нижче за квоту країни.

За словами іракського прем'єра, його країна планує нарощувати потужності з видобутку нафти і залучати міжнародні компанії до роботи в країні. Новий уряд дотримуватиметься всіх угод, укладених попередньою владою з міжнародними компаніями, зокрема, пакет угод з TotalEnergies SE загальним обсягом $27 млрд, зазначив він.

"Новий міністр нафти перевіряє ці угоди, і перші відгуки є позитивними. Один із цих проєктів забезпечить нас газом в обсязі 60% від того, що ми імпортуємо з Ірану", - зазначив Мухаммед Шиа аль-Судані.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 1081
Другие новости