Компании

все компании

Corteva Agriscience наростила продажі в Україні на 6,5%

13 листопада 2022 року, 09:02
Міжнародна науково-дослідницька сільгоспкомпанія Corteva Agriscience за три квартали 2022 року збільшила продажі насіння і засобів захисту рослин (ЗЗР) на українському ринку на 6,5% порівняно з аналогічним періодом минулого року, а її прибуток збільшився на 5%.

Як повідомили представники компанії під час онлайн-заходу, присвяченого підсумкам її роботи за дев'ять місяців поточного року, загальносвітовий виторг Corteva від продажів насіння і ЗЗР за вказаний період зріс на 16%, до більш ніж $14 млрд, переважно за рахунок зростання продажів у сегменті інноваційних технологій.

"Основними факторами успіху роботи в Україні стала згуртована робота команди Corteva, яка після повномасштабного вторгнення Росії відновила свою діяльність вже 7 березня, і безпосередня робота з українськими сільгоспвиробниками, зокрема, завдяки прямим продажам продуктів бренду Pioneer, що дало змогу компанії збільшити частку ринку в сегменті насіння. Цьому також посприяли ранні продажі в сезоні, що розпочалися з вересня 2021 року", - вказується в пресрелізі сільгоспкомпанії.

За її даними, українським сільгоспвиробникам у безпрецедентно важких умовах війни з РФ необхідна допомога з боку великих міжнародних компаній, яка вкрай важлива і має бути зосереджена саме на захисті інтересів України.

"Дотримуючись найвищої цінності безпеки людського життя, Corteva вийшла з ринку Росії та Білорусі, незважаючи на значні фінансові втрати, пов'язані з цим рішенням. Ми не змогли продовжувати діяльність у країні-агресорі та переформували комерційний підрозділ Східної Європи, центральне місце в якому зараз належить саме Україні", - повідомив керівник компанії у Східній Європі Сергій Харін під час онлайн-зустрічі.

Corteva також уточнила, що з початку року інвестувала $390 тис. у будівництво на своєму виробничому насіннєвому комплексі в с. Стасі (Полтавської обл.) мобільної лінії приймання кукурудзи та підземного терміналу скрапленого газу, який дає змогу підтримувати стабільність виробництва. Для економії електроенергії на підприємстві запроваджено гнучкий графік роботи зі зменшенням споживання енергії в пікові години, перенесення частини робочих змін на нічний час, а також використання промислових дизель-генераторів.

"Хоча через військові дії відбулося певне скорочення посівних площ кукурудзи на полях наших партнерів, нам вдалося домогтися збільшення врожайності насіннєвих гібридів Pioneer на 15% завдяки впровадженню технології точного землеробства на полях і додатковим інвестиціям. Ми очікуємо, що до кінця року експорт насіння, виробленого на нашому заводі, в країни ЄС зросте до 16 разів порівняно з минулим роком", - підкреслив директор виробничого комплексу Corteva Agriscience в Україні Олексій Турчинов.

Крім того, після початку російської агресії компанія активно допомагає українським благодійним фондам, громадським організаціям і лікарням, всього за час війни Corteva профінансувала локальні ініціативи на суму понад 50 млн грн.

Corteva Agriscience - глобальна сільськогосподарська компанія. Пропонує сільгоспвиробникам комплексні рішення для максимізації врожайності та прибутковості. Має понад 150 науково-дослідних об'єктів та понад 65 діючих речовин у портфоліо.

До її представництва в Україні входять центральний офіс у Києві, науково-дослідний центр у с. Любарці (Київська обл.) та насіннєвий виробничий комплекс, відкритий 2013 року в с. Стасі (Полтавська обл.). Інвестиції в завод за п'ять років склали понад $56 млн.

У квітні 2022 року компанія прийняла рішення покинути російський ринок через повномасштабну збройну агресію




Просмотров: 395
Другие новости