Компании

все компании

Котирування ф'ючерсів на фондові індекси США піднімаються в п'ятницю

11 листопада 2022 року, 19:47
Котирування ф'ючерсів на американські фондові індекси піднімаються в п'ятницю після різкого стрибка ринку акцій напередодні на даних про уповільнення інфляції в Штатах.

Опублікований у четвер звіт міністерства праці США показав скорочення темпів зростання споживчих цін у країні до мінімуму з січня поточного року. Ослаблення інфляції викликало оптимізм інвесторів, що Федеральній резервній системі (ФРС) не доведеться піднімати базову ставку так високо, як очікувалося, зазначає Market Watch.

Споживчі ціни (індекс CPI) у Штатах у жовтні зросли на 7,7% порівняно з тим самим місяцем минулого року. Інфляція сповільнилася порівняно з 8,2% у вересні і виявилася нижчою за середній прогноз опитаних Trading Economics аналітиків у 8%.

"Дані про слабші, ніж очікувалося, темпи інфляції в США, запалили інвесторів, які тепер поспішають вкласти величезний обсяг коштів, що перебував поза ринком деякий час", - зазначає аналітик Interactive Investor Річард Хантер.

Підтримку ринкам у п'ятницю також надають сигнали пом'якшення ковідних обмежень у Китаї. Держрада КНР оголосила про скорочення карантину для людей, які контактували із зараженими COVID-19, а також для тих, хто прибуває в країну з-за кордону, до п'яти днів із семи.

У результаті зростають ціни на нафту і метали.

Акції Exxon Mobil Corp. додають у ціні 1,2% під час попередніх торгів у п'ятницю, Chevron Corp. - 1%, ConocoPhillips - 2,7%.

Вартість паперів Alcoa Corp. піднялася на 4,1%, Newmont Corp. - 0,5%, Freeport-McMoRan Inc. - 4,3%.

Ціна акцій Amazon.com Inc. збільшилася на 2,2%. За даними газети The Wall Street Journal, американський онлайн-рітейлер проводить масштабний перегляд свого бізнесу на предмет скорочення витрат, плануючи звернути особливу увагу на підрозділ, що випускає голосовий помічник Alexa.

Вартість акцій Intel Corp. опустилася на 1,8%. Аналітик JPMorgan Харлан Сур повернувся до рекомендації "нижче ринку" для паперів компанії, встановивши прогнозну ціну на рівні $32.

Значення грудневого ф'ючерсу E-mini на індекс S&P 500 до 15:15 за київським часом у п'ятницю збільшилося на 0,45% і становило 3979 пункти. Котирування грудневого ф'ючерсу E-mini на індекс Dow Jones зросло до цього часу на 0,43%, до 33856 пунктів. Ф'ючерс на індекс Nasdaq 100 на грудень піднявся на 0,57%, до 11699 пунктів.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 331
Другие новости