Компании

все компании

"Каметсталь" відновив постачання граншлаку зарубіжним споживачам

10 листопада 2022 року, 16:01
Завод "Каметсталь" гірничо-металургійної групи "Метінвест", створений на потужностях Дніпровського металургійного комбінату (ДМК, Кам'янське Дніпропетровської обл.), відновив постачання граншлаку зарубіжним споживачам.

Згідно з інформацією компанії, у жовтні "Каметсталь" відвантажила 19 тис. тонн доменного гранульованого шлаку міжнародним споживачам.

При цьому наголошується, що металургійна продукція - економічна опора України. Однак навіть вторинний продукт виробництва може принести додатковий прибуток підприємству. Наразі понад 285 вагонів доменного шлаку вже дісталися пункту призначення в Польщі.

Раніше гранульований шлак також відправляли за кордон, але через військові дії поставки довелося призупинити. Восени ситуація з логістикою покращилася і тепер підприємство має намір налагодити стабільний процес його продажу країнам Європи.

Пресслужба пояснює, що граншлак отримують у результаті швидкого охолодження вогнеродних доменних шлаків у наповненому водою гранбасейні. Далі вторинний продукт везуть на склад. Звідти за допомогою спецтехніки він вирушає на підкранову естакаду, де і вантажиться в піввагони для подальшого транспортування.

Гранульований шлак застосовують, зокрема, як заповнювач для цементних і асфальтових бетонів, бесклінкерних в'язких, шлаколужних бетонів, мінеральної вати в гідротехнічному, сільськогосподарському, дорожньому будівництві, під час спорудження промислових, громадських і житлових будівель тощо.

"Каметсталь" створена на базі ПрАТ "Дніпровський коксохімічний завод" (ДКХЗ) і ЦМК ПАТ "Дніпровський металургійний комбінат" (ДМК).

Згідно зі звітом материнської компанії групи "Метінвест" за 2020 рік, Metinvest B.V. (Нідерланди) належало 100% акцій ДКХЗ.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".




Просмотров: 285
Другие новости