Компании

все компании

Долар США зміцнюється щодо євро та ієни

10 листопада 2022 року, 17:32
Трейдери чекають даних про інфляцію в Штатах за жовтень, які оприлюднить міністерство праці США в четвер о 15:30 кв. м.

Експерти, опитані Trading Economics, у середньому прогнозують уповільнення темпів зростання споживчих цін у країні до 8% у річному вираженні порівняно з 8,2% у вересні.

Звіт про інфляцію в США за жовтень, ймовірно, стане ключовим фактором, який визначить, на яку величину Федеральна резервна система (ФРС) підвищить ставку на грудневому засіданні.

Наразі ринок закладає підйом ставки на 50 базисних пунктів (б.п.) у грудні, але вищі, ніж очікується, темпи жовтневої інфляції можуть змінити ці очікування на користь чергового збільшення на 75 б.п., зазначає Trading Economics.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,28%, ширший WSJ Dollar - 0,33%.

Пара євро/долар на 15:30 МСК торгується на рівні $0,9950 порівняно $1,0014 на закриття ринку в середу.

Європейський центральний банк (ЄЦБ) у четвер вжив заходів для розв'язання проблеми нестачі на ринку високоліквідних держоблігацій, які використовуються як забезпечення в ринкових угодах. Ця проблема стала нагальною у зв'язку з тим, що ЄЦБ багато років поспіль скуповував бонди в рамках програми кількісного пом'якшення.

У четвер ЄЦБ ухвалив рішення збільшити до 250 млрд євро зі 150 млрд євро ліміт кредитування фінінститутів цінними паперами під заставу грошових коштів, повідомила член виконавчої ради ЄЦБ Ізабель Шнабель.

"Це попереджувальний захід для пом'якшення проблеми нестачі на ринку забезпечення у вигляді цінних паперів і підтримання його функціонування наприкінці року", - написала вона у Twitter.

Курс американської валюти до ієни становить 146,47 ієни проти 146,41 ієни за підсумками попередньої сесії. Вартість фунта піднялася до $1,1392 з $1,1357 напередодні.

Пара долар/юань торгується на рівні 7,2535 юаня проти 7,2419 юаня на закриття попередньої сесії.




Просмотров: 255
Другие новости