Компании

все компании

Vodafone продасть частку в Vantage Towers консорціуму інвесторів

9 листопада 2022 року, 21:27
Британський оператор мобільного зв'язку Vodafone Group AG продасть частину підрозділу у сфері телекомунікаційної інфраструктури Vantage Towers AG консорціуму інвестфондів на чолі з Global Infrastructure Partners (GIP) і KKR.

Як ідеться у пресрелізі Vodafone, компанія і консорціум інвесторів створять СП, яке володітиме 81,7% акцій Vantage, що належать наразі Vodafone.

У рамках угоди Vodafone передасть акції підрозділу в холдингову компанію. Натомість вона отримає нові акції холдингової компанії, які будуть викуплені у неї консорціумом інвестфондів. Частка консорціуму в новій компанії становитиме до 50%.

Холдингова компанія запропонує власникам 18,3% акцій Vantage, що залишилися, викупити їхні папери за ціною 32 євро, що на 19% вище за їхню середню вартість за останні три місяці. Таким чином, Vantage оцінена в рамках угоди в 16,2 млрд євро.

Vodafone отримає в рамках угоди щонайменше 3,2 млрд євро і щонайбільше 7,1 млрд євро, наголошують у прес-релізі. Сума залежатиме від того, яка кількість акціонерів Vantage прийме пропозицію про викуп акцій і який обсяг акцій холдингової компанії придбає консорціум інвесторів.

Vantage Towers зі штаб-квартирою в Дюссельдорфі управляє близько 83 тис. вишок у 10 європейських країнах.

Акції Vantage підскочили в ціні на 12% на торгах у середу, папери Vodafone втрачають 2,1%.




Просмотров: 435
Другие новости