Компании

все компании

Нова місія МВФ має приїхати 11 листопада

7 листопада 2022 року, 14:59
Нова місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) розпочнеться 11 листопада і ймовірно триватиме до 17 листопада, повідомив голова НБУ Андрій Пишний.

"Остаточні домовленості будуть сформульовані за результатами другої місії, яка розпочне свою роботу 11 листопада. Ми плануємо, що вона триватиме до 17 листопада", - сказав він під час прес-брифінгу в понеділок.

За його словами, ці технічні дискусії за участю його та міністра фінансів мають напрацювати контур програми, що ляже в основу плану дій НБУ на найближчі роки та, ймовірно, стане основою програми розширеного фінансування, на яку команда України розраховує.

Він нагадав, що впродовж останнього місяця розпочалася робота в рамках місії МВФ, яка пройшла у Відні. На ній НБУ і МВФ консолідували позицію монетарно-фіскальної політики, зазначив Пишний.

"У Відні відбулися дуже предметні і, не буду казати, що прості, але дуже конструктивні дискусії щодо всього спектра питань, пов'язаних із макроекономічною ситуацією, валютною політикою, кредитно-грошовими взаємовідносинами, фінансовою стабільністю, фіскальною консолідацією взаємодії між урядом та НБУ, необхідністю більш активної взаємодії у фінансуванні потреб українського бюджету, внутрішнього боргового ринку", - зазначила голова НБУ.

По материалам: https://open4business.com.ua





Просмотров: 810
Другие новости