Компании

все компании

Литовський завод Achema планує відновити виробництво аміаку

5 листопада 2022 року, 15:32
Литовський завод Achema, найбільший споживач газу в країні та найбільший виробник азотних добрив у Балтії, планує частково відновити виробництво аміаку після двох місяців простою.

Як повідомила агентству BNS представниця компанії Йоліта Мацеліте, це пов'язано зі зниженням ринкових цін на газ.

"Після оцінки ситуації, що змінилася на газовому ринку, було ухвалено рішення про часткове відновлення виробництва - запуск агрегату № 1 з виробництва аміаку", - сказала вона.

Мацеліте не уточнила терміни відновлення виробництва аміаку.

Представник Achema, який побажав залишитися анонімним, сказав BNS, що від початку цього тижня частину працівників підприємства було відкликано з простою, а наразі тривають підготовчі роботи із запуску обладнання.

Раніше повідомлялося, що у зв'язку з подорожчанням природного газу і неконтрольованим підвищенням собівартості виробництва добрив завод Achema, який не працював на повну потужність з осені минулого року, з 1 вересня 2022 року призупинив основну діяльність. Компанія займалася тільки випуском смол і технічних газів.

Природний газ є основною сировиною у виробництві азотних добрив, його частка в собівартості становить близько 70-80%.

Після того як уряд Литви навесні ухвалив рішення припинити імпорт російського газу, Achema закуповує його на західних ринках.




Просмотров: 406
Другие новости