Компании

все компании

В Узбекистані задоволені розвитком торгово-економічних відносин із ФРН

3 листопада 2022 року, 13:58
Президент Узбекистану Шавкат Мірзієєв прийняв федерального міністра закордонних справ Німеччини Анналену Бербок, яка перебуває в країні з офіційним візитом, сторони обговорили двосторонню співпрацю, обмінялися думками щодо регіональної та міжнародної ситуації, повідомила у вівторок прес-служба глави держави.

"Під час зустрічі особливу увагу було приділено питанням подальшого розширення узбецько-німецького багатопланового співробітництва. Відбувся обмін думками щодо актуального регіонального та міжнародного порядку денного", - йдеться у повідомленні.

За даними прес-служби, висловлено задоволення зростанням показників взаємної торгівлі та інвестицій. З початку цього року товарообіг зріс на 45%. Обсяги залучених інвестицій за підсумками поточного року становитимуть до 1 млрд. євро. Крім того, розширюється фінансово-технічна співпраця, у тому числі по лінії банку KfW та Німецького товариства з міжнародного співробітництва.

Відзначено зацікавленість у подальшому розвитку практичної взаємодії за такими пріоритетними напрямами, як "зелена" економіка, альтернативна енергетика, інновації, застосування ресурсозберігаючих та екологічно чистих технологій, впровадження передових освітніх методик.

Бербок підкреслила прихильність Німеччини до всілякої підтримки програми демократичних перетворень та соціально-економічних реформ в Узбекистані, додали в прес-службі. Раніше у вівторок Бербок зустрілася зі своїм узбецьким колегою – міністром закордонних справ Узбекистану Володимиром Норовим.




Просмотров: 281
Другие новости