Компании

все компании

Ціни на житло у Великій Британії в жовтні знизилися вперше за 15 місяців

2 листопада 2022 року, 09:00
Середні ціни на житло у Великій Британії у жовтні знизилися на 0,9% щодо вересня, свідчать дані британського іпотечного товариства Nationwide Building Society.

Зниження у помісячному вираженні зафіксовано вперше з липня 2021 року та стало рекордним із червня 2020 року. У річному вираженні ціни зросли на 7,2% після зростання на 9,5% у вересні і склали 268,282 тис. фунтів стерлінгів ($308,4 тис.). "Ринок безперечно відреагував на волатильність, що послідувала за оголошеними урядом податковими заходами", - сказав старший економіст Nationwide Роберт Гарднер.

Наприкінці вересня влада Великобританії оголосила про масштабне зниження податків, не пояснивши, за рахунок чого вони будуть профінансовані.

Після цього більшість заходів було скасовано, а прем'єр-міністр Ліз Трасс пішла у відставку за міністром фінансів Квазі Квартенгом. "Зростання вартості запозичень позначилося на доступності житла в період, коли домогосподарства вже мали фінансові труднощі у зв'язку з високою інфляцією", - додав Гарднер.




Просмотров: 273
Другие новости