Компании

все компании

Нацбанк Киргизії зберіг облікову ставку на рівні 14%

1 листопада 2022 року, 13:43
Правління Нацбанку Киргизії ухвалило рішення зберегти облікову (ключову) ставку на рівні 14% річних, повідомляє на сайті регулятора.

Нацбанк зазначає, що за даними на 21 жовтня 2022 року, річна інфляція склала 14,9%, сповільнившись з 15,5% у вересні. Зростання споживчих цін, в основному, має немонетарний характер і відображає вплив світового ринку продовольства та енергоносіїв, а також пов'язане з високою імпортозалежністю Киргизії.

За підсумками січня-вересня 2022 року реальний приріст ВВП Киргизії становив 7,2%, зокрема за рахунок ефекту низької бази попереднього року. Найбільш високі темпи приросту відзначені у секторах промисловості, сільського господарства та послуг. Враховуючи умови розвитку зовнішнього та внутрішнього економічного середовища, Національний банк вирішив зберегти розмір облікової ставки, зазначив він у своєму повідомленні.

При цьому регулятор збирається дотримуватись поточного напряму грошово-кредитної політики доти, доки проінфляційні ризики не будуть пом'якшені. У разі виникнення будь-яких ризиків, Нацбанк не виключає можливості внесення додаткових коригувань у монетарну політику, що проводиться. Наступне планове засідання правління Національного банку Киргизької Республіки щодо розміру облікової ставки відбудеться 28 листопада 2022 року. Але, залежно від ситуації, може бути проведено позапланове засідання з цього питання.




Просмотров: 253
Другие новости