Компании

все компании

Фондові індекси Азії зростають завдяки добрим квартальним звітностям компаній

1 листопада 2022 року, 12:27
Фондові індекси Азії зростають у ході торгів у вівторок, у тому числі завдяки добрим квартальним звітностям компаній. Увага інвесторів на цьому тижні зосереджена на засіданні Федеральної резервної системи, яка, як очікує більшість аналітиків, вкотре підвищить базову ставку на 0,75 процентного пункту (п.п.). Тоді її діапазон становитиме 3,75-4% річних.

Резервний банк Австралії (RBA) у вівторок підвищив ключову процентну ставку на 0,25 в.п. - До 2,85% річних. Це збіглося із прогнозом більшості аналітиків, повідомляє Trading Economics.

ЦБ підвищив ставку всьоме поспіль. Наразі вона перебуває на максимумі з квітня 2013 року. При цьому керівництво RBA не виключає подальшого підйому для стримування інфляції, яка залишається на високому рівні. Австралійський індекс S&P/ASX 200 у вівторок збільшився на 1,65%.

Котирування акцій найбільших гірничодобувних компаній світу BHP та Rio Tinto зросли на 2,8% та 2,6% відповідно. Крім того, подорожчали акції всіх чотирьох найбільших банків країни: Commonwealth Bank – на 1,3%, ANZ Bank – на 1,6%, Westpac Banking та National Australia Bank – на 0,9%. Значення японського індексу Nikkei 225 до 8.31 КСК підвищилося на 0,2%. Найбільше підвищуються котирування акцій Japan Tobacco Inc. (+9,1%), NTN Corp. (+6,4%) та Panasonic (+6%). Крім того, зростає вартість таких великих компаній як SoftBank Group (+3,2%), Sony Group (+0,7%), Fast Retailing (+0,1%).

Водночас ціна акцій Toyota Motor знижується на 2,2%. Автовиробник у липні-вересні скоротив чистий прибуток на 31%, при цьому він виявився гіршим за прогнози. Китайський індекс Shanghai Composite до 8.36 КСК збільшився на 1%.

Гонконгський Hang Seng злетів на 3,4% після того, як на день раніше опустився до мінімуму за 13,5 року. Лідерами підйому котирувань на Гонконзькій фондовій біржі виступають акції пивоварної China Resources Beer (+9,2%), інтернет-компанії Meituan (+8,9%), фармацевтичної Sino Biopharmaceutical (+8,4%), виробника чіпів Sunny Optical Technology Group Co. (+8,2%).

Крім того, папери Tencent Holdings Ltd. подорожчали на 7,2%, рітейлерів Alibaba Group та JD.com Inc. - відповідно на 5,3% та 5,1%. AIA Group Ltd., один із найбільших азіатських страховиків, збільшив вартість нового бізнесу (обсяг проданих контрактів) у липні-вересні на 1%. Котирування паперів компанії підскочили на 5,9%.

Південнокорейський індекс Kospi до 8:28 КСК додав 1,4%. Котирування паперів одного з найбільших у світі виробників чіпів та електроніки Samsung Electronics Co. зростають на 0,7%, тоді як вартість автовиробника Hyundai Motor зменшилася на 0,6%.




Просмотров: 222
Другие новости