Компании

все компании

Аграрії отримали в Ощадбанку 7 млрд грн кредитних коштів

1 листопада 2022 року, 16:42
Аграрії отримали в Ощадбанку 7 млрд грн кредитних коштів

З початку війни Ощадбанк надав кредитну підтримку клієнтам-аграріям на загальну суму 7 млрд грн, що майже вдвічі більше ніж у 2021 році. Практично 70% профінансованих клієнтів звернулись до Ощаду вперше, адже він не мав обмежень щодо банку землі та форми власності, а також лібералізував кредитні процеси. 

Кредитний портфель агросегмента за напрямом ММСБ становить 10 млрд грн. Близько 60% кредитних коштів спрямовано на придбання основних фондів (терміном на 3-5 років), що є свідченням тісної співпраці банку з партнерами та напрацьованих програм фінансування. При цьому частка Ощаду на ринку в загальній структурі банківського кредитного агропортфеля зросла до рівня 25% протягом 2022 року, а в самому банку кредитний портфель клієнтів АПК становить 62%.

Більше 90% всіх кредитів для клієнтів АПК видаються в рамках державної програми «5-7-9%». При цьому рівень проблемної заборгованості (30+) клієнтів АПК становить менше 1% (на підконтрольній території).

Завдяки збільшенню числа клієнтів та активній кредитній політиці за державними  програмами підтримки аграріїв комісійні доходи Ощадбанкузросли вдвічі.

«Аграрії були і залишаються тим стратегічним клієнтським сегментом, який завжди може розраховувати на підтримку Ощаду. З початку війни ми не зупиняли кредитування та забезпечували виконання кредитних договорів у рамках діючих лімітів. Після запровадження воєнного стану банк переглянув кредитну політику, значно спростивши внутрішні процедури та зменшивши час прийняття рішень щодо кредитування. Стабільна робота, доступні умови кредитування та оптимізація процесів сприяли зростанню числа нових клієнтів», – зазначила Наталя Буткова-Вітвіцька, директор департаменту мікро-, малого та середнього бізнесу Ощадбанку.

З початку війни Ощад – один з ключових банків в Україні, що надає клієнтам сегмента мікро-, малого та середнього бізнесу доступний кредитний ресурс за ставкою від 0% річних у рамках державних і партнерських програм, зокрема за програмою «Доступні кредити 5-7-9%». Банк також пропонує пільгові продукти на релокацію бізнесу та підтримку експортерів з ЕКА.

Прес-служба Ощадбанку




Просмотров: 316
Другие новости