Компании

все компании

Французька Michelin збільшила виручку на 21%

27 жовтня 2022 року, 09:20
Французька Compagnie Generale des Etablissements Michelin, один із провідних світових виробників автомобільних шин, збільшила виручку в третьому кварталі 2022 року на 21%, при цьому показник перевершив очікування аналітиків.

Як йдеться в прес-релізі Michelin, виторг у липні-вересні піднявся до 7,44 млрд євро з 6 млрд євро роком раніше, перевищивши середній прогноз аналітиків, опитаних компанією, на рівні 7,16 млрд євро. Компанія зазначила, що підвищення виручки багато в чому забезпечене збільшенням цін на продукцію.

Компанія підтвердила прогноз на весь 2022 рік, згідно з яким операційний прибуток від основних видів діяльності без урахування курсових різниць становитиме понад 3,2 млрд євро. У той же час Michelin погіршила прогноз щодо вільного грошового потоку і тепер очікує, що показник складе 700 млн євро проти раніше, ніж очікувалося більше 1,2 млрд євро.

Погіршення прогнозу пов'язане з повсюдним зростанням інфляції, операційними труднощами, що зберігаються, і невизначеністю щодо подальшого попиту, зазначається в повідомленні компанії. З початку поточного року вартість акцій Michelin впала на 29,2%, ринкова капіталізація компанії складає 17,7 млрд. євро.




Просмотров: 300
Другие новости