Компании

все компании

Deutsche Bank збільшив чистий прибуток майже в 4 рази

27 жовтня 2022 року, 08:29
Deutsche Bank AG, найбільший банк Німеччини, різко збільшив чистий прибуток і виручку в третьому кварталі 2022 року, перевершивши очікування аналітиків.

Як йдеться у прес-релізі банку, його чистий прибуток у липні-вересні збільшився до 1,24 млрд євро порівняно з 329 млн євро роком раніше. Прибуток, що розподіляється серед акціонерів, склав 1,12 млрд євро проти 194 млн євро за аналогічний період минулого року. Консенсус-прогноз аналітиків, опитаних самим банком, для цього показника складав 960 млн. євро. Квартальний виторг Deutsche Bank збільшився на 15%, до 6,9 млрд євро, при консенсус-прогнозі в 6,5 млрд євро.

Виторг Deutsche Bank у сфері управління активами збільшився на 1%, до 661 млн євро. Комісійні від управління активами підвищилися на 3%, а чистий приплив коштів клієнтів склав 8 млрд євро. Тим часом, загальний обсяг активів під управлінням банку на кінець третього кварталу скоротився на 5% через падіння світових фінансових ринків і склав 833 млрд євро. У сфері інвестиційно-банківських операцій виторг збільшився у липні-вересні на 6%, до 2,4 млрд євро. Дохід від торгових операцій з активами з фіксованою прибутковістю та валютами (FIC) підскочив на 38%, до 2,2 млрд євро.

Виторг у корпоративному сегменті підвищився на чверть і досяг 1,6 млрд євро, а доходи від роботи з приватними клієнтами збільшилися на 13%, до 2,3 млрд євро. Відрахування на покриття можливих збитків по кредитах у минулому кварталі склали 350 млн. євро в порівнянні зі 117 млн. євро за аналогічний період роком раніше.

Deutsche Bank продовжив скорочувати ризики, пов'язані з Росією, йдеться у його повідомленні. Обсяг додаткових ризиків у разі настання непередбачених обставин (additional contingent risk) на кінець третього кварталу становив 200 млн євро проти 600 млн євро трьома місяцями раніше. Загальна сума виданих кредитів скоротилася до 1 млрд. з 1,3 млрд. євро.

Акції банку зростають у ціні 0,3% на торгах у Франкфурті у середу. З початку поточного року капіталізація скоротилася на 16,3%, до 18,8 млрд. євро.




Просмотров: 274
Другие новости