Компании

все компании

Вчені заявляють, що чим більше людина проводить часу за переглядом стрічки новин, тим вище у неї ризики підірвати здоров'я

26 жовтня 2022 року, 12:42
Стрічки новин, соціальні мережі, чати з колегами та друзями – тривожні звістки проникають через різні джерела інформації. Шквал негативних новин: пандемія, стрілянина, інфляція, що зростає, стихійні лиха, політичні заворушення, можуть неабияк «поранити» душу і змусити відчувати сильні психологічні навантаження.

Нещодавно іспанські вчені знайшли підтвердження тому, що чим більше людина проводить часу за переглядом стрічки новин, тим вище у неї ризики виникнення порушень ментального здоров'я. Дослідники вивчали, як люди справлялися з почуттям занепокоєння та депресією у розпал пандемії. Вони з'ясували, що найбільш ефективним методом боротьби з психологічними розладами є перерва від перегляду стрічки новин і читання новин.

Необхідно відволіктися і зробити паузу, зайнятися домашніми справами чи сходити на прогулянку. Нескінченний перегляд новин може призвести до сильної тривози, невпевненості у майбутньому та депресії. Все це, у свою чергу, знижує якість сну, апетит, інтерес до роботи та життя. "Найкращий спосіб знизити тривожність і впоратися з депресією - це не дивитися занадто багато новин", - розповів автор дослідження доктор Хоакім Радуа з Барселони.

Результати дослідження будуть представлені широкій аудиторії на засіданні Європейського коледжу нейропсихофармакології у Відні цього місяця. Вони ще не опубліковані в жодному науковому журналі. У дослідженні взяли участь 942 дорослі іспанці. Вони повинні були проходити онлайн-анкетування кожні два тижні протягом року, доки йде пандемія коронавірусу. Питання в анкеті стосувалися психологічного сприйняття навколишнього оточення та реакції на події.

Аналіз результатів враховував вже наявні психічні розлади в учасників опитування. Дослідження показало, що у тих учасників, які «уникали надмірної кількості поганих новин», було менше симптомів підвищеної тривожності та депресивних розладів. Але як ще ми можемо поліпшити своє самопочуття? Лікарі та вчені закликають дотримуватися здорового раціону харчування та розпорядку дня.




Просмотров: 328
Другие новости