Компании

все компании

ЄК схвалила придбання концерном Philip Morris компанії Swedish Match

26 жовтня 2022 року, 11:56
Європейська комісія схвалила заплановане придбання тютюновим концерном Philip Morris International (SPB: PM) компанії Swedish Match AB, повідомляє прес-реліз ЄК.

Swedish Match є великим світовим виробником некурящих тютюнових виробів (снюс та жувальний тютюн) та сірників, також випускає сигари. Найвідомішим брендом компанії є запальнички Cricket.

Як зазначається в повідомленні Єврокомісії, попереднє розслідування показало, що SMD Logistics (дочірня компанія Swedish Match) займає домінуюче становище у постачанні пального тютюну, бездимних та супутніх товарів у Швеції.

Philip Morris є провідним постачальником пального тютюну, у тому числі сигарет фабричного виробництва та тютюну для самокруток, а також виробів з тютюну, що нагрівається. Угода між компаніями могла суттєво обмежити конкуренцію на ринку країни, і для вирішення цієї проблеми Philip Morris запропонувала продати SMD Logistics.

ЄК уважно стежитиме за процесом відчуження, включаючи вибір відповідного покупця, який має бути схвалений комісією. ЄК не виявила проблем із конкуренцією на ринках інших країн, у яких компанії присутні зараз, оскільки після завершення угоди там залишиться достатня кількість альтернативних постачальників. Як повідомлялося раніше, американська Philip Morris зробила пропозицію щодо купівлі шведської компанії приблизно за $15,7 млрд.

Philip Morris була виділена з Altria в 2008 році і входить до найбільших світових виробників тютюнових виробів. Компанія випускає сигарети на 39 підприємствах по всьому світу та продає їх більш ніж на 180 ринках. У портфелі брендів компанії - марки Marlboro, L&M, Chesterfield, Parliament, Bond Street та інші. Philip Morris також випускає системи нагрівання тютюну IQOS та тютюнові стіки для них.




Просмотров: 247
Другие новости