Компании

все компании

На півночі Франції продається копія Версалю

24 жовтня 2022 року, 15:30
На півночі Франції у департаменті Сомма на продаж виставлено історико-архітектурний комплекс - замок Де Лон із маєтком у 20 гектарів. Цей маєток часто називали «маленьким Версалем».

А часом називали «божевіллям». Розкішна будівля XVIII століття з рожевої цегли та дикого каменю в 1500 кв. м з мансардою пропонується за 11,5 млн. євро. У маєток входить парк у французькому стилі, ставок площею 6 га. Ще 4 га займає ліс.

Оранжереї ХІХ століття розташувалися на 700 кв. м. Є традиційна для подібних маєтків історична голубниця. Є навіть приватний причал на річці Сомма. З тераси з видом на річку відкривається панорамний вид на буколічне село та околиці.

У вишуканому інтер'єрі 30 кімнат, у тому числі 17 спалень. Директор агентства нерухомості, що займається продажем маєтку, не стримує емоцій: «Це перлина!» Власники замку в останні два десятиліття, пара у віці 90 років, уникають публічності та нічого не коментують. За них висловилася представник туристичної галузі, яка назвала маєток чудовим. «Вони виконали величезну роботу. З великим смаком оформили територію квітниками. А інтер'єр просто змушує захоплюватись.

Маєток можна було відвідувати туристам у певні періоди. Хотілося б сподіватися, що і після продажу воно залишиться доступним для публіки», - побажала експерт. Занесений до переліку історичних архітектурних пам'яток замок Де Лон не завжди був у такому парадному стані. Під час Другої світової війни його зайняли німецькі окупанти, які привели маєток у непотрібний стан. Йдучи, німці спалили двері, віконні рами та паркетні підлоги замку. Потім він довгий час стояв покинутим.

Під час прогулянки у тутешніх місцях Пікардії промисловець Роже Ван Глабек наткнувся на замок, який перебував у руїні, і купив його в 1964 році. Він реставрував будинок до надання йому колишнього чудового вигляду. 1967 року тодішній міністр культури Франції Андре Мальро вручив Ван Глабеку першу премію телевізійної передачі «Шедеври в небезпеці».




Просмотров: 468
Другие новости