Компании

все компании

У Києві скасували відключення електроенергії - ДТЕК

23 жовтня 2022 року, 23:50
"ДТЕК Київські електромережі" повідомили про відміну до ранку неділі стабілізаційних відключень електроенергії у Києві.

"ДТЕК Київські електромережі" повернуло світло всім споживачам, до яких застосовувалися стабілізаційні відключення світла за розпорядженням НЕК "Укренерго" з 9:20 22 жовтня до 00:36 23 жовтня. Усі будинки у Києві зі світлом", – йдеться у повідомленні компанії на сайті в неділю.

Зі свого боку, СЕО постачальника енергоресурсів YASNO Сергій Коваленко у своєму Facebook зокрема повідомив про відміну відключень у Києві.

"Відбій енергетичної тривоги у Києві", - написав він, порадивши стежити за повідомленнями компанії, щоб мати час на підготовку до можливих відключень.

"ДТЕК Київські регіональні електромережі" та "ДТЕК Донецькі електромережі" також повідомили, що до ранку неділі всі їхні клієнти, до яких за розпорядженням "Укренерго" застосовувалися стабілізаційні обмеження, також зі світлом через їхню скасування.

Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль на ранок неділі повідомив, що протягом ночі енергетикам вдалося підключити до енергопостачання більшість абонентів, яким вона була обмежена через російські атаки на енергосистему. "Зараз працюємо над підключенням ще 24 750 абонентів. Це, зокрема, мешканці смт Зоря, Олександрія, Клевань, Оржей, Шпанов, Шубков та інші", - написав він у своєму Facebook.

При цьому в усіх публікаціях залишається заклик до українців – як населення, так і бізнесу максимально економити електроенергію і не створювати додаткового навантаження на мережі в піковий годинник.

Як повідомлялося, внаслідок пошкоджень енергетичної інфраструктури України внаслідок ранкових масштабних повітряних атак російських військ 22 жовтня НЕК "Укренерго" вимушено запровадила обмеження електропостачання у Києві та десяти областях. За даними компанії, масштаби руйнувань цього дня можна порівняти або більше зруйнувати, завдані енергосистемі 10-12 жовтня. Раніше міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що російські повітряні атаки на енергосистеми, що активізувалися з 10 жовтня, пошкодили 30-40% загальної національної енергетичної інфраструктури. За його підрахунками, пошкоджено орієнтовно половину потужностей теплової генерації, через що Україна втратила 4000 МВт потужностей.




Просмотров: 255
Другие новости