Компании

все компании

США планує затвердити новий пакет допомоги Україні на суму близько $50 млрд

22 жовтня 2022 року, 10:10
Конгрес США напередодні виборів у листопаді планує затвердити новий пакет допомоги Україні на суму близько $50 млрд, повідомляє NBC News з посиланням на власні джерела.

Зазначається, що рішення може бути ухвалене у зв'язку з побоюваннями щодо урізання допомоги Україні у разі, якщо більшість у парламенті отримають представники Республіканської партії.

Новий пакет допомоги, найімовірніше, буде частиною зведеного законопроекту про витрати.

Водночас, адміністрація президента США Джозефа Байдена ще не робила офіційного запиту на нове фінансування.

Як зазначає видання, лідер республіканців у Палаті представників Кевін Маккарті, кандидат на посаду спікера у разі перемоги Республіканської партії на виборах, уже заявив, що його партія "не збирається виписувати Україні нескінченний чек". Крім того, багато кандидатів-республіканців заявляють, що США слід зосередитися на власних внутрішніх проблемах, а війна в Україні не пов'язана з національними інтересами США.

Водночас, багато республіканців заявляють про необхідність продовження підтримки України в її боротьбі проти російської агресії.

"Я проголосував за перший законопроект про фінансування і готовий обговорити додаткове фінансування. Якщо ми не зробимо необхідних кроків для України, щоб захистити її націю та суверенітет від Росії, я думаю, що хвильові ефекти зрештою обійдуться не лише Сполученим Штатам, а й усьому світу набагато дорожче", - заявив член Комітету з асигнувань Чак Флейшманн.

По материалам: NBC News





Просмотров: 280
Другие новости