Компании

все компании

Україна імпортувала фруктів та горіхів на $398 млн

21 жовтня 2022 року, 12:42
Україна в січні-серпні 2022 року імпортувала фруктів та горіхів на загальну суму $398 млн, що на 16% менше від показника за аналогічний період 2021 року, повідомляється на сайті Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" (ІАЕ) у п'ятницю.

При цьому постачання в Україну продукції товарної групи "плоди та горіхи" склали найбільшу частку серед інших видів ввезеної в Україну сільгосппродукції – 10%, імпортувалися переважно цитрусові, банани та екзотичні плоди. За даними ІАЕ, основним постачальником фруктів та горіхів в Україну вже понад 10 років залишається Туреччина, з якої за вказані вісім місяців цього року імпортовано понад 126 тис. тонн цієї продукції.

Її частка у вартості вітчизняного імпорту плодів становила 27,1%. Значні закупівлі плодів та горіхів українські компанії здійснили також в Еквадорі (15,3%), Єгипті (6,8%), Греції (6,0%), Колумбії (5,5%), Іспанії (4,9%) та Коста-Ріці (4,1%). Спільно зазначені сім країн сформували майже 70% вартості імпорту продукції цієї групи в Україну. Найбільшим попитом серед плодово-ягідної продукції в нашій країні традиційно користуються цитрусові та банани, які в січні-серпні 2022 року сформували майже 3/5 вартості імпорту.

Якщо в імпорті цитрусових більше половини обсягів стабільно належать Туреччині, то закупівлю бананів Україна здійснює переважно в країнах. Латинської Америки, зокрема в Еквадорі, Колумбії та Коста-Ріці, які цього року забезпечили 95% вартісних обсягів постачання", - зазначив старший науковий співробітник відділу економіки Богдан Духницький, слова якого наведено у повідомленні.

По материалам: https://open4business.com.ua





Просмотров: 265
Другие новости