Компании

все компании

Українські банкіри прогнозують зниження ВВП України на третину

20 жовтня 2022 року, 23:35
Українські банкіри прогнозують зниження ВВП України на третину Реальний ВВП України у 2022 році скоротиться на третину, інфляція за підсумками року уповільнить зростання до 29-30%, вважають банкіри, опитані агентством "Інтерфакс-Україна".

"Прогноз падіння реального ВВП у поточному році може бути покращено до 31% в результаті кращого експорту агропродукції. Втім, відключення електроенергії в четвертому кварталі пригнічуватимуть ділову активність. Надалі зростання ВВП буде погіршено через негативний вплив міграції", – очікує аналітик. стратегічного розвитку банку "Південний" Костянтин Хведчук
Він припускає, що прогноз інфляції також покращиться у поточному році – до 29-30%, проте може бути дещо вищим у наступному через загострення проблем із пропозицією у зв'язку з терактами Росії.

Голова правління Юнекс Банку Іван Світек також вважає, що дещо менша інфляція за підсумками третього кварталу, можливо, дасть підстави скоригувати прогноз на кінець року до 29-30%.
Він зазначив, що не чекає сенсації від оновленого макропрогнозу НБУ, насамперед тому, що липневий прогноз виявився досить точним.

"Щодо падіння ВВП, то, на мій погляд, ця оцінка залишиться практично незмінною - близько мінус 35%", - додав банкір.

Його думку щодо інфляції поділяє начальник аналітичного відділу Альфа-Банку Олексій Блінов.

"Ми не очікуємо суттєвих змін у макроекономічному прогнозі НБУ. Цілком імовірно, що прогноз зростання індексу споживчих цін на кінець цього року буде трохи зменшено, адже значення 31% сьогодні здається швидше песимістичним, ніж базовим сценарієм. Наприклад, Альфа-Банк Україна зберігає прогноз зростання ІСЦ у грудні 2022 року на позначці 28%", – зазначив аналітик.

Заступник голови правління банку "Кредит Дніпро" Оксана Шведа зазначила, що очікує у прогнозі НБУ інфляції на кінець року на рівні 30%.

По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 1186
Другие новости